Brulboei nr. 7 – 16 oktober 2017

Thema van de weekIk ben veranderdGenesis 32, 33 en 35
Lang geleden is Jakob weg gegaan van zijn familie. In de verhalen van deze week ziet hij zijn broer Esau terug. Voordat het zover is worstelt hij bij de Jabbok en krijgt hij een nieuwe naam: Israël. Die naam laat zien dat Jakob veranderd is.

Lied van de week – Voor mij is geluk

Project: Home Sweet Home
Naast het gezinshuis Home Sweet Home wordt er hulp geboden in het dagcentrum Day Care Vincent aan kinderen met lichamelijke en verstandelijke  beperkingen uit de omgeving. Allereerst wordt er voor gezorgd dat de kinderen medische zorg krijgen en de juiste diagnose, behandeling of medicatie. Er wordt ook fysiotherapie gegeven en de ouders krijgen voorlichting over de zorg die hun kind nodig heeft. Ook worden de kinderen bezocht in hun eigen woonomgeving, zodat er nog beter gekeken kan worden naar wat nodig is.

Nieuw op de website – Uitslagen scholencross en verstoppertje in groep 3/4
PBS schoolbreed
– Vorige week hoorden we dat we met alle groepen samen 500 muntjes gespaard hadden, verdiend met goed gedrag. Daar hoorde natuurlijk een schoolbrede beloning bij en dat was . . . . . . . . . . verstoppertje spelen in school. Wat was dat spannend: je verstoppen op plekken waar je anders niet komt: in de kast, op het podium, in de lokalen. We hebben er allemaal érg van genoten!!! (zie foto’s van groep 3/4 op de website)

PBS in groep 3 - De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het oefenen van de volgende klassenverwachtingen:
-      We luisteren naar elkaar.
-      We doen voorzichtig met andermans spullen.
-      Als iemand zegt STOP, dan houd ik op.
-      Ik neem het stilteteken binnen 5 seconden over.
Omdat dit zo goed gaat en we hiervoor 50 muntjes hebben verdiend, hebben we vandaag een knutselmiddag gehad. Wat een creativiteit zit er in deze groep!   

Lang leve de Muziekshow – Afgelopen woensdag heeft groep 8, samen met Marthijn van Ponkers (beroemde YouTuber) de videoclip opgenomen. Het was erg gezellig en het is vast een geweldige clip geworden. We zullen het zien aanstaande donderdag.
Want dan gaat het gebeuren. We zijn al meer dan een week druk aan het oefenen met liedjes uit de jaren tachtig en van deze tijd. Bruce Springsteen, Golden Earring, Anouk en Alicia Keys zijn geen onbekende namen meer voor ons.
Donderdag wordt de opname van het programma gemaakt in Almere. Samen met de kinderen van groep 6/7 en ouders vertrekken we rond half drie met de bus.
De opname duurt tot ongeveer half zeven, dus waarschijnlijk zijn we rond half acht weer terug. (Exacte tijden volgen)
En dan weet groep 8 of ze mogen optreden tijdens het Kerstmuziekgala in Ahoy voor koningin Maxima. Spannend!!
Kledingadvies – De kinderen moeten iets herfstigs/winters aanhebben omdat de uitzending in de winter is. Geen strepen en geen grote reclames op de shirts.
Verder is het verstandig om eten en drinken mee te nemen en iets te lezen. Want het is een lange zit.
De uitzending is op 9 december, maar andere provincies zijn al te volgen op zaterdagavond.

Sint Maarten - Alle kinderen hebben geld verzameld voor Sint Maarten.
We hebben al € 122,30 euro opgehaald.
Namens ons vieren bedankt dat veel kinderen en ouders mee hebben geholpen.
Groetjes Chanel, Marissa, Danica en Jorieke

Scholencross – Wat hebben onze kinderen afgelopen zaterdag enorm hard gelopen. Onze school staat momenteel op de tiende plek in het klassement. Goed hoor!
Klik hier om de resultaten van afgelopen zaterdag te bekijken.

Herfstvakantie – We hebben allemaal – kinderen, leerkrachten, ouders – hard gewerkt in de eerste weken vanaf de zomervakantie. Volgende week is het herfstvakantie, geniet er van.

Data
19 oktober                         Televisieopname Lang Leve de Muziekshow
21 t/m 29 oktober             Herfstvakantie
11 november                     Tweede scholencross
11 november                     Sint Maarten
9 december                       Uitzending Lang Leve de Muziekshow

Brulboei nr.6 – 9 oktober 2017

Thema van de weekHoren wij nog bij elkaar?Genesis 31 en 32
Horen Jakob en Laban en nog bij elkaar? Of eindigt hun gezamenlijke verhaal met ruzie? Uiteindelijk sluiten ze een verbond. Jakob gaat verder, op weg naar zijn broer Esau. Zijn zij nog familie na alles wat er gebeurd is? Als ze elkaar weer zien, blijkt dat ze nog steeds bij elkaar horen.

Lied van de week – Ga met God en Hij zal met je zijn

Project: Home Sweet Home  www.homesweethomeuganda.nl              

Nieuw op de site Foto’s van de PBS-week en nieuwe foto’s bij groep 5/6

Vervanging – Janneke Z. heeft in haar taak van ICT-adviseur de eerste bezoeken afgelegd aan andere SCPO-scholen. Komende week staan nog twee bezoekdagen op het programma. Zo wordt voor de herfstvakantie in kaart gebracht wat de beginsituatie van de scholen is. Hierdoor staat op 16 en 17 oktober opnieuw Marcellina Walma voor groep  5/6.

Incasseren ouderbijdrage – Begin november (rond de 2e) geeft Annet Oosting de opdracht om de automatische incasso in te zetten m.b.t. de ouderbijdrage. Voor hen die geen gebruik maken van automatische incasso vragen wij om rond genoemde datum de bijdrage zelf over te schrijven op het bankrekeningnummer van onze school (NL84 RABO 0114 2992 69). Alvast onze hartelijke dank.

Visitatie vakjury – Op 10 oktober a.s. komt de vakjury bij ons op visite. Twee mensen vanuit de inspectie nemen ons excellentieprofiel, PBS, eens stevig onder de loep. We zijn er helemaal klaar voor! Maar eu….wel even duimen allemaal, hoor!

Gymkleren groep 3/4 – Wilt u erom denken uw kind op maandag (alleen groep 4) en vrijdag (groep 3 én 4) gymkleding en gymschoenen mee te geven? Een tip: Laat de gymspullen in een tas op school hangen tot een vakantie. Was de kleren in de vakantie uit en geef ze na de vakantie weer mee. Kinderen van die leeftijd transpireren nog niet zo veel.

Kinderpostzegels 2017 – Wat hebben de kinderen van groep 8 hun best gedaan. Ze hebben maar liefst voor € 2660,19 aan postzegels en kaarten verkocht. Dat is eenn gemiddelde van € 190,00 per leerling. Wat een kanjers!

Zorgteamoverleg - Donderdagochtend  12 oktober 2017 is er een zorgteamoverleg. Het zorgteam voor Het Lichtschip bestaat uit Maria van der Zee, jeugdverpleegkundige en Margreet Langebeeke, IBer.
Als ouder kun je bij het zorgteam terecht voor allerlei kleine en/of moeilijke vragen wat betreft opvoeding en ontwikkeling. Ook leerkrachten kunnen hun zorgen over kinderen aangeven bij het zorgteam.
Als ouder kun je van tevoren aangeven bij de groepsleerkracht of Margreet Langebeeke als je specifieke vragen hebt over jouw kind, de vraag kan dan meegenomen worden in het overleg of we plannen een gesprek met Maria erbij op school .
Margreet Langebeeke en Maria van der Zee hebben 4x per jaar  zorgteamoverleg. We vinden het belangrijk dat mogelijkheden van de GGD bekend zijn bij ouders.
Zorgen, vragen; we horen het graag van u!

Videoclip – Afgelopen vrijdag zijn de audio-opnames gemaakt voor de clip. Woensdag komt Jesper van Ponkers (bekende YouTuber) ons helpen bij het maken van de clip. Wordt vast erg leuk. Hoe lang het allemaal gaat duren is nog niet duidelijk. Daarom is het handig dat de kinderen van groep 8 lunch meenemen.
Iedere zaterdagavond is de uitzending van de Muziekshow. Gewoon kijken is erg leuk. En op 9 december wordt de show met scholen van Flevoland uitgezonden.

Scholencross – Zaterdag is het zover, de eerste scholencross. Morgen en donderdag nog even oefenen om kwart voor één!!

Data
10 oktober                         Visitatie vakjury (excellente school)
11 oktober                         Opname videoclip Lang Leve de Muziekshow
12 oktober                         Zorgteamoverleg
14 oktober                         Eerste scholencross
19 oktober                         Televisieopname Lang Leve de Muziekshow
21 t/m 29 okt.                    Herfstvakantie
11 november                     Tweede scholencross
11 november                     Sint Maarten
9 december                       Uitzending Lang Leve de Muziekshow 

Brulboei nr.5 – 2 oktober 2017

Thema van de week – ‘Laat me gaan’ Genesis 30 en 31
Jakob wil terug naar waar hij vandaan komt. Van Laban mag hij de gespikkelde en gevlekte dieren meenemen, maar hoeveel zijn dat er eigenlijk? Uiteindelijk vertrekt Jakob als Laban het niet doorheeft.

Lied van de week – Ga met God en Hij zal met je zijn

Project: Home Sweet Home
We steunen dit kinderhuis in Butema Village, niet ver van Jinja, een stad in zuidoost Oeganda. Er worden maximaal 15 kinderen opgevangen, op deze manier blijft het kleinschalig en kunnen de kinderen in een gezinssituatie opgroeien, met Suzan en Zenon als vervangende ouders. De achtergronden van de kinderen zijn heel verschillend, maar ze hebben allemaal een moeilijke tijd meegemaakt voordat ze bij Home Sweet Home  terecht kwamen, zijn achter-gelaten of hebben psychische en/of medische problemen. Ook kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking worden opgevangen. Deze kinderen zijn vaak niet welkom in andere kinderhuizen. Alle kleine bijdragen zijn welkom.

Nieuw op de site Foto’s van Elsefly (gr. 7/8)

Vervanging Maandag 9 oktober is Janneke Zuidhof afwezig vanwege een extra ICT-dag in de stichting. Marcelina Walma zal deze dag in groep 5/6 zijn.

Zorgteamoverleg - Donderdagochtend  12 oktober 2017 is er een zorgteamoverleg. Het zorgteam voor Het Lichtschip bestaat uit Maria van der Zee, jeugdverpleegkundige en Margreet Langebeeke, IBer.
Als ouder kun je bij het zorgteam terecht voor allerlei kleine en/of moeilijke vragen wat betreft opvoeding en ontwikkeling. Ook leerkrachten kunnen hun zorgen over kinderen aangeven bij het zorgteam.
Als ouder kun je van tevoren aangeven bij de groepsleerkracht of Margreet Langebeeke als je specifieke vragen hebt over jouw kind, de vraag kan dan meegenomen worden in het overleg of we plannen een gesprek met Maria erbij op school.
Margreet Langebeeke en Maria van der Zee hebben 4x per jaar  zorgteamoverleg. We vinden het belangrijk dat mogelijkheden van de GGD bekend zijn bij ouders.
Zorgen, vragen; we horen het graag van u!

Landelijke stakingsdag – In een eerdere mail heeft u al kennis kunnen nemen van de staking op 5 oktober. Het Lichtschip is op deze dag gesloten.

Lang Leve de Muziekshow – Het wordt spannend, de eerste afleveringen van de Muziekshow zijn al uitgezonden. We weten nu wat ons te wachten staat.
Op donderdag 19 oktober is de televisieopname voor onze groep 8. Als publiek mogen de kinderen van groep 7 en 6 mee. Van groep 8 gaat er een aantal ouders mee en uiteraard ook de kinderen van groep 8, want daar draait het om. De opname begint om 17.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Er komt een bus en de kinderen zullen rond 19.30 uur weer terug zijn bij school.

Data
5 oktober                          Landelijke stakingsdag
6 oktober                          Audio-opname Lang Leve de Muziekshow
10 oktober                        Visitatie vakjury (excellente school)
11 oktober                        Opname videoclip Lang Leve de Muziekshow
12 oktober                        Zorgteamoverleg
14 oktober                        Eerste scholencross
19 oktober                        Televisieopname Lang Leve de Muziekshow
21 t/m 29 okt.                   Herfstvakantie
11 november                    Tweede scholencross
11 november                    Sint Maarten 

 

Binnengekomen bericht

Donderdag 5 oktober is zoals u weet de landelijke stakingsdag voor onderwijsgevend personeel.
Om de kinderen een leuke dag te bezorgen hebben wij een actie bedacht die we graag bij hen onder de aandacht brengen.  De kinderen en hun ouders kunnen deze dag van 10.30 uur tot 15.30 uur, tegen een sterk gereduceerd tarief (entree €2,- pp) komen zwemmen in het Bosbad. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Team  Bosbad

Emmeloord

 

Brulboei nr.4 – 25 september 2017

Thema van de weekKijk dan naar me!Genesis 29 en 30
Na de bruiloft blijkt dat Lea de plaats van haar jongste zus heeft ingenomen. Jakob werkt nog eens zeven jaar om ook met Rachel te kunnen trouwen. Lea krijgt kinderen en hoopt dat Jakob nu van haar zal houden; maar hij heeft alleen maar aandacht voor Rachel.

Lied van de week – Kijk eens om je heen

Project: Home Sweet Home

We spaarden deze maand:
              
Groep 1/2           - € 4,10
               Groep 3              - € 1,68
               Groep 4              - € 5,40
               Groep 5/6          - € 9,75
               Groep 7/8          - € 1,90
                               -------------------
               Totaal                 € 22,83     

Lege flessen – Wat gaat het goed met de actie voor Sint Maarten. Inmiddels zijn er al meer dan 300 lege flessen ingeleverd. Het bedrag aan statiegeld wat er nu is opgehaald is inmiddels € 83,75. Wat geweldig. De meiden gaan deze week nog door en dan maken we aan het eind van de week een mooi bedrag over naar het Rode Kruis op rekeningnr.  5125.

Jeugdburgemeester – Vanavond wordt Willemengs uit groep 8 geïnstalleerd als jeugdburgemeester van de Noordoostpolder voor dit schooljaar.

Invallen – Juf Diana gaat a.s. donderdag naar een netwerkdag ‘Taal in het basisonderwijs’ in Utrecht. Juf Ria is die dag in groep 3.

Gym groep 3 – Groep 3 heeft alleen op vrijdagochtend gym en niet op maandag zoals eerder vermeld stond in de Brulboei. 

ElseflyVrijdagochtend vertrekt groep 7/8 naar Baarlo. Daar gaan ze op de fiets naar toe. Trek je laarzen aan en zorg er voor dat je bagage goed vastgezet kan worden. We vertrekken om 8.30 uur.

Overblijven – Onderaan deze Brulboei informatie voor dit schooljaar t.a.v. het overblijven.

Kinderpostzegels – Vanaf woensdag komen de kinderen uit groep 8 van de drie scholen uit Ens bij u langs om een bestelling op te nemen. Er is weer volop keus en met uw bestelling steunt u kinderen die in minder goede omstandigheden leven dan onze kinderen. Is er niemand bij u aan de deur geweest, dan kunt u volgende week in groep 8 uw bestelling plaatsen. We hopen op heel veel bestellingen. Meer weten? Neem een kijkje op www.kinderpostzegels.nl

Bonnen sparen bij Bruna – In het kader van de Kinderboekenweek gaat bij de Bruna de actie ‘Sparen voor je schoolbieb’ weer van start. Wanneer u tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) een boek bij de Bruna koopt, willen wij u vragen de bon bij de meester of juf in te leveren. Wij sparen alle bonnen op en kunnen deze inleveren bij de Bruna. 20% van het totaalbedrag wordt aan ons beschikbaar gesteld om nieuwe boeken voor de schoolbieb aan te schaffen.

Week van de pauzehap – Gezond eten is belangrijk. Daarom doet onze school mee aan de week van de pauzehap. Dat betekent dat de kinderen van groep 5 t/m 8 een week lang nadenken over gezonde en minder gezonde dingen aan de hand van de schijf van vijf. Morgen, woensdag en donderdag staat er voor de kinderen een gezonde snack klaar. Op deze dagen hoeven de kinderen vanaf groep 5 dus zelf niets mee te nemen voor de kleine pauze. Samen gaan we voor een gezonde school! (www.ikeethetbeter.nl

Data
25 september                   Installatie jeugdburgemeester
25 & 26 september           Heleen op 2-daagse met directies SCPO (derhalve is zij op donder- en vrijdag niet op school (28 en 29 september))
27 september                   Kinderpostzegels
29 september                   Groep 7/8 - Elsefly
6 oktober                          Audio-opname Lang Leve de Muziekshow
10 oktober                        Visitatie vakjury (excellente school)
11 oktober                        Opname videoclip Lang Leve de Muziekshow
14 oktober                        Eerste scholencross
19 oktober                        Televisieopname Lang Leve de Muziekshow
21 t/m 29 okt.                   Herfstvakantie
11 november                    Tweede scholencross
11 november                    Sint Maarten

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de overblijfmoeders,  

Vorig schooljaar zijn wij bij de eerste informatieavond in de kleutergroep geweest om ons voor te stellen. Wij hebben toen het een en ander in het kort verteld van het overblijven.

Dit jaar waren wij helaas verhinderd en willen wij via deze weg het een en ander graag even toelichten.

 

De overblijfgroep bestaat uit Christha Veijer, Corina IJzerman, Sandra Tolsma, Tanja Rave en Annet Dierkes.

 

Er zijn 3 manieren om over te blijven:

 Vast overblijven

*  Dit kan op vaste dagen zijn of flexibel 1 of meerdere dagen.

*  Elk jaar of bij een wijziging willen wij graag een nieuw inschrijfformulier per

    gezin.

Strippenkaart

*  Wij hebben strippenkaarten van 10 of 20 strippen. ( 15 of 30 euro )

*  Als er nog 2 strippen zijn krijgen de kinderen een briefje met deze melding  

    mee.

*  Als de strippenkaart vol is, krijgen ze deze mee naar huis. (hij blijft op school

    totdat hij vol is)

*  Een strippenkaart kan per gezin aangeschaft worden en is het gehele

    schooltraject geldig. Bij het verlaten van de school na groep 8 worden niet

    gebruikte strippen retour betaald.

Incidenteel

*  Het kind heeft dan geld mee naar school. Onze voorkeur heeft de

   strippenkaart zodat er geen geld zoek kan raken e.d.

 

Als een kind incidenteel overblijft, horen wij dat graag van te voren d.m.v. een appje, smsje of belletje zodat wij kunnen voorkomen dat een kind evt. naar huis gaat terwijl dit niet de bedoeling is. De overblijfmoeder verwacht het kind dan.

 

Mochten er bijzonderheden zijn over het eten en/of drinken dan horen wij dat   ook graag. Datzelfde geldt voor vragen of opmerkingen.

 

Bovenstaand kan op tel.nr 06-40916973 ( Annet Dierkes)

 

Alle informatie over het overblijven staat op de site. Onder het kopje informatie klikt u op tussenschoolse opvang. Daar staat hoe het overblijven geregeld is en als u op informatie overblijven, wat aan de rechterkant verschijnt, klikt krijgt u alle informatie over het overblijven. De in blauw gedrukte  informatiegids en afspraken vertellen u precies hoe het allemaal werkt en wat de afspraken zijn met elkaar. Ook kunt u hier het inschrijfformulier downloaden. Dit formulier is ook bij één van de overblijfmoeders te verkrijgen of bij Heleen.

 

Wij hopen dat een en ander duidelijk is voor u en anders horen wij het graag.

Groet van de overblijf moeders

 

Brulboei nr.3 – 18 september 2017

Thema van de week – ‘Ik heb het voor je over’ - Genesis 28 en 29
Jakob gaat weg van zijn ouders en zijn broer Esau. In de woestijn doet hij een bijzondere ontdekking: God gaat met hem mee. Over een ladder gaan engelen naar boven en beneden: God overbrugt de afstand tussen de aarde en de hemel. Jakob komt bij zijn oom Laban en wordt verliefd op Rachel. Hij werkt zeven jaar voor zijn oom om met Rachel te kunnen trouwen.

Project: Home Sweet Home www.homesweethomeuganda.nl              

Statiegeldflessen voor Sint Maarten
Beste ouders /verzorgers van Het Lichtschip
Wij Jorieke, Marissa, Chanel en Danica willen voor Sint Maarten geld inzamelen.
Dat willen we doen door lege flessen op te halen/inzamelen, de lege flessen verzamelen we op school. En dan leveren we de lege flessen in bij de winkel en het geld sturen we naar het Rode Kruis. Het Rode Kruis stuurt het op naar Sint Maarten, waardoor Sint Maarten de heropbouw kan betalen. We hopen op heel veel lege flessen en ze mogen bij groep 7/8 worden gebracht.
Groetjes Jorieke, Marissa, Chanel en Danica.

Jeugdburgemeester
– Maandag 25 september wordt Willemengs (gr. 8) geïnstalleerd als jeugdburgemeester van de Noordoostpolder. Daar mag groep 8 ook bij zijn. We vertrekken om 17.15 uur bij school en zijn rond 20.00 uur weer terug.

Elsefly voor groep 7/8 – In het weekend van 30 september wordt er bij de Strandhoeve het evenement Elsefly georganiseerd. Groep 7 en 8 mag op 29 september meedraaien in het programma “Elsefly Educatief”. In de klas besteden we er aandacht aan door middel van lesbrieven.
Op 29 september worden we daar om 9.30 uur verwacht. Het is de bedoeling om daar op de fiets naar toe te gaan. Wie van de ouders wil meefietsen? We vertrekken om 8.30 uur bij school. En de kinderen nemen dan een lunchpakket mee, dan kunnen we tussen de middag picknicken. 

Scholencross – Er is al twee keer keihard geoefend door de liefhebbers. Morgen en donderdag vanaf kwart voor één gaan we weer trainen.
Als je mee wilt doen met de scholencross, dan graag het geld (€ 3,00 0f € 1,50 als je 1 keer mee doet) in een gesloten envelop meenemen naar school met daarop je naam en geboortedatum. Aanmelden kan t/m 26 september. Dan zorgt school er voor dat je mee mag doen op 14 oktober en/of 11 november.

Staking 5 oktober – Door de bonden is een algemene staking uitgeroepen. Deze week volgt er meer informatie hoe we als school hier in mee gaan.

Data
19 en 21 september        Startgesprekken
25 september                   Installatie jeugdburgemeester
27 september                   Kinderpostzegels
29 september                   Groep 7/8 - Elsefly
6 oktober                          Audio-opname Lang Leve de Muziekshow
10 oktober                        Visitatie vakjury (excellente school)
11 oktober                        Opname videoclip Lang Leve de Muziekshow
14 oktober                        Eerste scholencross
19 oktober                        Televisieopname Lang Leve de Muziekshow
11 november                    Tweede scholencross
11 november                    Sint Maarten

Brulboei nr.2 – 11 september 2017

Thema van de weekWie ben jij?Genesis 27
Als Isaak zijn oudste zoon de zegen wil geven, gaat Jakob in de plaats van zijn broer. Hij verkleedt zich en neemt het eten mee waar zijn vader om gevraagd heeft. Als Esau later terugkomt, is de zegen voor de oudste al weggegeven.

Lied van de week – Goedemorgen, welkom allemaal

Project: Home Sweet Home
Stichting Home Sweet Home helpt kinderen die geen ouders hebben, op straat leven, te vondeling gelegd of gehandicapt zijn. Nergens op de wereld zouden kinderen alleen moeten staan, niet in Nederland en ook niet ergens anders op de wereld. We kunnen niet alle kinderen helpen (al zouden we wel willen), maar dit kleinschalige project kunnen we ondersteunen. Alle kleine beetjes helpen.

Alsnog een welkom
Oef, in de vorige Brulboei stelden wij de nieuwe Lichtschepelingen even voor. Het was een enorme rij met kindernamen. Alleen….we hadden die van Corné (groep 3) vergeten. Bij deze maken we het goed: Corné, van harte welkom bij ons op school. Wij vinden het fijn, dat je er bent. Wij wensen jou hier heel veel plezier.

Pluizen – As. woensdag gaan we luizen pluizen. Mocht u ze van te voren tegenkomen, geef het even door bij de leerkracht van uw kind. Voor de zekerheid melden we nog eens: woensdag geen gel en lak in het haar of ingewikkelde kapsels, dat is lastig voor het pluizen.  

De startgesprekken – Op dinsdag 19 en donderdag 21 september zijn de startgesprekken. Tijdens dit gesprek kunt u kennis maken met de leerkracht van uw kind en eventuele verwachtingen met elkaar delen. Zie de uitnodiging bij deze Brulboei.

Plakboeken en rapporten – Deze week weer inleveren op school. Denk om de handtekening van ouder en kind in het rapport. Groep 3 mag het plakboek thuis houden.

Schoolgids 2017-2018Door hier te klikken kunt u de schoolgids lezen.

Informatieavond – Op donderdag 14 september (!) is er een informatieavond voor alle groepen. Je kunt in de groep(en) van je kind(eren) horen hoe er het komende jaar gewerkt wordt in de groep. Voor iedere combinatiegroep is een half uur gereserveerd. Het schema is als volgt:

- 19.30 – 20.00 uur: groep 7/8

- 20.00 – 20.30 uur: groep 5/6

- 20.30 – 21.00 uur: groep 3 en 4

- 21.00 – 21.30 uur: groep 1/2

PBS-weekDeze week organiseren we een P(ositive) B(ehavior) S(upport)-week, kortom een week waarin we weer extra aandacht besteden aan goed gedrag. We gaan in deze week alle gedragsverwachtingen opfrissen (Wat verwachten we van elkaar, hoe maken we er voor iedereen een fijn schooljaar van, enz.). We werken zoveel mogelijk samen, in 2-tallen en in groepjes. Natuurlijk gaan we in elke groep ook iets doen met complimenten. Vanmiddag is het PBS-lied al volop gezongen, iedereen is enthousiast. Ook is het nieuwe Kidsteam geïnstalleerd.
Op de foto: vlnr. Mees, Ashleigh, Tijmen, Maaike, Peter en Maud.
Donderdagmiddag willen we de PBS-week graag afsluiten met ouders, als het weer het toelaat op het plein. De kinderen mogen dan aan hun ouders vertellen wat ze die week hebben gedaan rondom PBS. U bent welkom vanaf 14.30 uur! Natuurlijk zingen we dan ook weer ons PBS-lied, met zelfs een apart couplet voor de ouders. Zie hieronder, dan kunt u vast even oefenen! Uw kind kent het!
Het is op de wijs van “Love is all” van Roger Glover.
Wij zijn de ouders
En wij zijn ook blij
Met een fijne werkplek voor ons kind
Zo ontwikkelt ieder kind zich fijn
PBS verbindt!

Scholencross – Vorige week zat er bij de Brulboei een brief over de scholencross. In het verleden deed onze school altijd mee. Vorig jaar heeft onze school niet meegedaan, maar dit jaar willen we toch proberen om als school weer mee te doen.
Jolanda Stuij wil de coördinatie van de scholencross wel op zich nemen.
Als uw kind mee wil/mag doen dan graag voor 26 september de opgaven inleveren met het bedrag en de naam en geboortejaar van uw kind.
De eerste cross zal plaatsvinden op zaterdag 14 oktober a.s., de tweede op zaterdag 11 november. De eerste is een cross over 600 meter, de tweede is 1.000 meter. Ieder kind dat de basisschool bezoekt en geboren is in de jaren 2005 t/m 2011, kan meedoen. De kosten bedragen € 1,50 per cross per kind. We gaan oefenen op dinsdag- en donderdagmiddag om kwart voor één.

Even voorstellen
Hallo allemaal,  
Aangenaam kennis te maken met jullie allemaal! 
Vrijdag was ik voor het eerst in groep 5/6, dat was een prettige eerste kennismaking met de kinderen. Dit jaar zal ik iedere vrijdag lesgeven aan groep 5/6, daar heb ik enorm veel zin in!
Ik ben juf Janna Kamphuis, getrouwd met Peter Kamphuis. Samen hebben we vier kinderen van 10, 8, 6 en 1. Ter ontspanning lees ik graag. Daarnaast houd ik van zingen, tekenen en handletteren. De afgelopen jaren heb ik veel invalwerk gedaan op verschillende scholen binnen de SCPO. Ik kijk er naar uit om, samen met mijn oud-klasgenoot juf Janneke, voor groep 5/6 te staan.
Groetjes Janna

Dag allemaal,
Mijn naam is Manon Koomen, 21 jaar oud en ik woon in Ens. In juni vorig jaar heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding Onderwijsassistent. Ik werk sinds januari bij de SCPO. Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier gewerkt op de Klimop in Nagele. Na de zomervakantie ben ik begonnen bij twee nieuwe basisscholen. Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag op Op de Wieken in Tollebeek. Op Het Lichtschip werk ik op woensdag en vrijdag in groep 3 en 4. Ik help vooral bij het zelfstandig werken, zodat de leerkracht alle aandacht kan besteden aan de instructielessen. Dit ter compensatie van de combigroep op deze dagen. Ik vind het fijn dat deze school extra formatie inzet op dagen dat het nodig is.
Groetjes Manon

Judo – Vanaf 5 september is er judo in Ens. Informatie over Judoschool NOP vindt u in de bijlage en op www.zz-judo.nl

Dwarsfluitles – Morgenmiddag is er een informatiemoment om 15.15 uur in het lokaal van groep 5/6 over dwarsfluitles ná schooltijd. Dit informatiemoment is voor de ouders van kinderen die vorig jaar het Leer-orkest hebben gevolgd, maar natuurlijk óók voor anderen die geïnteresseerd zijn. U kunt dan terecht voor verdere informatie over tijden en kosten bij Leontien van Nesselrooij, docent van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Data
11 t/m 15 september      PBS week
13 september                   Luizen pluizen
13 september                   Pannatoernooi tijdens Pieperfestival
14 september                   Welkom vanaf 14.30 bij afsluiting PBS-week
14 september                   Informatieavond
19 en 21 september        Startgesprekken
10 oktober                        Visitatie vakjury (excellente school)
14 oktober                        Eerste scholencross
11 november                    Tweede scholencross

Brulboei nr.1 – 4 september 2017

Thema van de weekMijn familieGenesis 25 en 26
Rebekka krijgt twee kinderen: Jakob en Esau. Ze zijn heel verschillend. Esau, de oudste zoon, ruilt zijn eerstgeboorterecht in voor een kop soep. Hoeveel toekomst heeft het verhaal van deze familie nog?

Lied van de week – Goedemorgen, welkom allemaal                        

Project: Home Sweet Home
We sparen ook dit jaar weer voor Home Sweet Home, een christelijk weeshuis met daarbij een dagbestedings-centrum voor gehandicapte kinderen in Oeganda.
Het doel van het project is: wezen en gehandicapte kinderen en hun families identificeren, rehabiliteren en integreren in hun gemeenschap – kinderen met een handicap op het dagbestedingscentrum helpen, ook bij de mensen aan huis – en kinderen zonder ouders laten opgroeien in een gezin, het gezin van Home Sweet Home. Hen te laten zien, dat ze uniek zijn en er mogen zijn, zoals ze zijn. De visie is om de kinderen niet alleen te voorzien in de meest essentiële levensbehoeften als eten, drinken, onderdak, maar ook om naast goed onderwijs vakgericht onderwijs te geven zodat ze verder kunnen komen in de Oegandese samenleving. Juist dit allemaal maakt het verschil voor hun toekomst!
In elke groep staat een potje waarin aan het begin van de week een kleine bijdrage voor het project gedoneerd kan worden. Vele kleintjes maken één grote.

Welkom allemaal !!!! – Het was fijn om iedereen weer terug te zien vandaag.
Een bijzonder welkom voor de nieuwe leerlingen: Anne-Lieke, Linsey, Sietse en Troy in groep 1 – Corné in groep 3, Fédric in groep 4, Anne in groep 5, Jarico in groep 6, Martijn in groep 7 en Danica in groep 8. Veel plezier en fijne leerzame jaren toegewenst bij ons op school.

En dan is het nieuwe schooljaar zomaar weer begonnen! De kop is er af. En hoe gaat dat bekende gezegde ook al weer: na gedane rust is het goed arbeiden? Andersom? Nou, hoe het ook zij….we zijn weer gestart. Hopelijk hebben jullie allen een goede zomervakantie gehad en hebben jullie lekker kunnen genieten. 

Even wat kleine huishoudelijke mededelingen:

  1. Heleen werkt dit schooljaar van woens- t/m vrijdagen op school. (Eens in de 2 weken werkt zij op woensdag in Luttelgeest, op CBS de Rank.)
  2. Freerk is aanspreekpunt wanneer Heleen niet aanwezig is.
  3. Wij zijn blij, dat Daniëlle weer start in groep 1/2.  Zij werkt op de woensdag t/m de vrijdag.
  4. Janneke W. begint weer voor 50% met haar werkzaamheden. Gerrie neemt de uren, waarop Janneke nog niet kan werken, waar.

Gymrooster
-      Groep 3: vrijdagochtend
-      Groep 4: maandag- en vrijdagochtend
-      Groep 5 en 6: maandagochtend en woensdag
-      Groep 7 en 8: maandag- en vrijdagochtend

Belangrijk om te weten voor de gymdagen:

-      Iedereen heeft op de gymdagen zijn/haar gymkleding en gymschoenen (zonder zwarte zolen) mee

-      Heeft uw kind nieuwe gymschoenen nodig en kan hij/zij zelf nog geen veters strikken, dan is het handiger om gymschoenen met klittenband te nemen

-      Met ingewikkelde kleding en sieraden is het lastig omkleden. Voor zowel voor kind als leerkracht scheelt het veel tijd als ze op de gymdagen gemakkelijke kleding aan hebben.

De scholen zijn weer begonnen – De spandoeken hangen overal om aan te geven dat er verkeersdeelnemers zijn die misschien nog niet zulke goede weggebruikers zijn. En dinsdagmiddag is de aftrap van dit project in Ens. Alle kinderen komen rond half drie samen op het plein van De Regenboog, waar de wethouder een woordje zal doen. Daarna krijgen de kinderen een kleine attentie en gaan de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 een wandeling langs de Baan maken. Door veel lawaai te maken, zullen de automobilisten hopelijk ook bewust gaan deelnemen in het verkeer. En zichtbaar zijn in het verkeer is natuurlijk erg belangrijk.

Bieb-boeken – Alle boeken die geleend zijn voor de vakantie moeten morgen terug zijn. Dit geldt voor alle groepen. Kijk je huis rond, waar heb je gelezen? In de kamer, in je bed, bij oma, zit-ie nog in je vakantiekoffer, of ………? We zien ze morgen op school.

Pluizen – De woensdag na een vakantie is het altijd luizenpluistijd, maar omdat niet alle pluisouders kunnen die dag, doen wij het deze keer een week later – 13 september. Controleer zelf deze week even het haar van uw kind, dan komt het vast goed.

Verfschorten – De schorten (overhemden) worden binnenkort gewassen. Wie zou ze daarna willen nakijken op ontbrekende knoop (1 per schort) en ophanglusje en dat willen  herstellen?

Scholencross – Bij deze Brulboei een schrijven van AV-NOP. Wie van de ouders wil de scholencross organiseren en een paar keer met de kinderen oefenen. Informatie bij Freerk.

Data
5 september                       Wij gaan weer naar school
11 t/m 15 september         PBS week
13 september                     Luizen pluizen
10 oktober                          Visitatie vakjury (excellente school)