Brulboei nr.40 - 16 juli 2018

Thema van de weekDe verloren zoon Lucas 15: 11-32

Deze week staat helemaal in het teken van de gelijkenis van de verloren zoon. Dit verhaal wordt in groep 5 – 8 drie keer verteld: eerst het verhaal van de verloren zoon, dan het verhaal van de bezorgde vader en tenslotte het verhaal van de balende broer. Zo bekijken de kinderen het verhaal vanuit verschillende perspectieven.

Lied van de week
– We herhalen deze week allerlei liedjes

Project: Home Sweet Home
Zie voor de nieuwsbrief van Home Sweet Home de bijlage bij de Brulboei.

Schoonmaakavond – Woensdag 18 juli is de laatste schoonmaakavond van dit schooljaar. Het rooster ligt op de plank bij de directiekamer en is als bijlage toegevoegd. We hebben van alles, maar misschien is het toch handig om een emmer, doek, allesreiniger en eventueel andere handige schoonmaakmiddelen mee te nemen, dan hoeven we niet op elkaar te wachten. Bent u klaar met de ruimte waar u bent ingedeeld, kijk dan s.v.p. ook even waar nog hulp nodig is, zodat we allemaal tegelijk kunnen stoppen.

Juffenfeest – Morgen vieren de juffen van 3 t/m 6 het juffenfeest. De kinderen mogen verkleed naar school komen, maar i.v.m. het warme weer hóeft het niet. Ze hoeven voor de kleine pauze geen eten en drinken mee te nemen.

Gevraagd - plastic zakken voor het mee naar huis nemen van allerlei spullen.

Gymkleding en gymschoenen – Wilt u ervoor zorgen dat na de zomervakantie ALLE (!) kinderen gymkleding en goed passende gymschoenen hebben? Dit is nl. verplicht i.v.m. hygiëne én veiligheid.

Afscheid groep 8 – Afgelopen donderdag was de afscheidsavond van groep 8. Wat waren we trots op onze achtstegroepers, die een spetterende musical lieten zien!. En op hun ouders, die ook over het nodige acteer-, zang en gymtalent bleken te beschikken! Ouders, bedankt voor jullie leuke bijdrage en voor het prachtige afscheidscadeau, dat binnenkort aan de schoolgevel zal prijken: een nieuw bord met het logo van de school erop met – als je goed kijkt- de namen van de kinderen van groep 8 erop. Een prachtig aandenken aan deze fijne groep kinderen! Lieve achtstegroepers, we wensen jullie alle goeds toe voor de toekomst en veel succes op je nieuwe school!

Ouders bedankt – Lieve ouders, zonder u zouden een heleboel dingen niet door kunnen gaan. Hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid bij de school, voor het vervoeren van kinderen, voor het meedenken, voor uitgevoerde klusjes, voor het schoonmaken, voor het delen van positieve verhalen over de school, voor opbouwende feedback, voor het goed runnen van de bieb en voor ALLES wat u in het afgelopen schooljaar voor de school hebt gedaan. DANK U WEL!!!!!

Medewerkers T.S.O. bedankt – Lieve medewerkers van de T.S.O., dank zij jullie kunnen de kinderen die overblijven dat op een verantwoorde en gezellige manier doen.
Hartelijk dank daarvoor!!!

Inschrijfformulieren T.S.O. – Voor wie dat nog niet gedaan heeft: het  inschrijfformulier voor de overblijf van volgend schooljaar graag deze week inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Kennismaken met de nieuwe directeur – Na de zomervakantie starten we weer op maandag 3 september. Van 8.30-9.00 uur is er dan een inloopmoment, zodat u rustig even een kijkje kunt nemen in de groep van uw kind(eren). Tevens is er tot 9.30 uur gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, vakantieverhalen met elkaar te delen en even kennis te maken met onze nieuwe directeur, Pietronella van Dijk. Zij is dan te vinden in de gemeenschapsruimte.

Schoolvakanties schooljaar 2018-2019 -

Stichtings-dag SCPO: 10-10-2018
Herfstvakantie: 22-10-2018 t/m 26-10-2018
Kerstvakantie: 24-12-2018 t/m 04-01-2019
Voorjaarsvakantie: 18-02-2019 t/m 22-02-2019
Goede Vrijdag, Pasen, meivakantie: 19-04-2019 t/m 03-05-2019 
Bevrijdingsdag: zondag 05-05-2019
Hemelvaart: 30-05-2019 t/m 31-05-2019
Pinksteren: maandag 10-06-2019
Zomervakantie: 15-07-2019 t/m 23-08-2019 

Data

16 t/m 18 juli        Schoolkamp groep 7/8

18 juli                    Schoonmaakavond

20 juli                    Laatste schooldag, om 12.00 uur begint de vakantie

  

En voor nu wensen we u allen……………………………………………

EEN HELE FIJNE ZOMERVAKANTIE !

Graag tot 3 september!! Team van Het Lichtschip.

Brulboei nr.39- 9 juli 2018

Thema van de weekDe barmhartige Samaritaan    Lucas 10: 25-37
Deze week staat helemaal in het teken van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Dit verhaal wordt in groep 5-8 drie keer verteld: Eerst in de bijbelse context, daarna in een hedendaagse setting en tenslotte als een verhaal over de kinderen zelf. Zo komt het verhaal steeds dichterbij.

Lied van de week – Ga met God en Hij zal met je zijn Nieuw Liedboek 416

Project: Home Sweet Home
We spaarden:

               Groep 1/2           - € 3,-

               Groep 3/4          - € 7,10

               Groep 5/6          - € 8,70

               Groep 7/8          - € 1,-

                               -------------------

               Totaal                - € 19,80

Schoolreisje – Wat een geweldig leuk schoolreisje hadden we afgelopen donderdag! Het was stralend weer en de kinderen genoten van de vrijheid die ze hadden doordat het park zo overzichtelijk was! Er waren erg leuke activiteiten, zoals de klimwand, het klimparcours  hoog in de bomen of laag bij de grond, dino’s kleien, schatgraven, de theatervoorstelling en nog veel meer!

STRAFKAMP 8 – Groep 8 neemt deze week officieel afscheid van de basisschool. Dat gaan ze doen met een afscheidsmusical. In de musical gaan de kinderen op kamp, maar dat kamp is toch niet helemaal wat ze van een kamp verwachten.
Dinsdagmiddag komen de grootouders kijken, samen met de kinderen van groep 6 t/m 8 van de Regenboog. Donderdagmorgen treden de kinderen op voor de groepen 1 t/m 7. Helemaal spannend, maar een mooie voorbereiding voor donderdagavond. Dan zijn de ouders van groep 8 uitgenodigd.

Dit stond vorige week op de Brulboei:
Herinnering vanuit de bieb – Heeft uw kind nog boeken thuis, dan graag voor 12 juli inleveren. Dan kan er geïnventariseerd worden welke boeken nog ontbreken.

Op donderdag 19 juli krijgen alle kinderen van groep 1 t/m 6 drie boeken mee naar huis. Lekker lezen in de vakantie. Als u als ouder hier bezwaar tegen heeft, dan graag aangeven aan de leerkracht. De vakantiebiebapp is te downloaden voor de tablet. Hier staan ook prachtige boeken in.
Omdat de biebouders alles weer op orde willen hebben in de bieb, zou het fijn zijn als alle kinderen een stapeltje boeken meeneemt naar school. Kunnen die in de tijdelijke klassenbieb.

Schoolfoto’s – Morgen krijgt uw kind een briefje mee met de inloggegevens van de schoolfoto’s.

Rapporten – Aanstaande donderdag gaan de rapporten/plakboeken mee voor de kinderen van groep 1 t/m 6. Misschien verstandig om een tas mee te geven. Groep 7 en 8 krijgen hun rapport op 19 juli.

Schoonmaakavond – Woensdag 18 juli is de laatste schoonmaakavond van dit schooljaar. Het rooster ligt op de plank bij de directiekamer. We hebben van alles, maar misschien is het toch handig om een emmer, doek, allesreiniger en eventueel andere handige schoonmaakmiddelen mee te nemen, dan hoeven we niet op elkaar te wachten.

Teamaangelegenheden – Donderdag 12 juli is Cheri-Anne Schoonewille in groep 3.
Dinsdag 17 juli vieren de juffen van 3 t/m 6 vieren juffenfeest.

Gevraagd - plastic zakken voor de rapporten en plastic zakken voor boeken uit de schoolbibliotheek om in de zomervakantie uit te lezen. 

Data
10 juli                    Musical voor opa’s en oma’s en groep 6 t/m 8 van de Regenboog

12 juli                    Afscheidsavond groep 8

12 juli                    Rapporten/plakboeken mee (groep 1 t/m 6)

16 t/m 18 juli          Schoolkamp groep 7/8

18 juli                    Schoonmaakavond

20 juli                    Laatste schooldag, om 12.00 uur begint voor alle kinderen de
vakantie

 

Brulboei nr. 38 – 2 juli 2018

Thema van de weekZing het maar -  Psalm 84, 121, 148
Wat je niet kunt zeggen, kun je wel zingen. Net als vorige week maken de kinderen deze week kennis met enkele psalmen. Over hoe je je thuis kunt voelen bij God en hoe Hij met je meegaat onderweg. We eindigen met een loflied: Iedereen mag meezingen!

Lied van de week
Wie ben jij?

Privacy op school –  Per 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet ingegaan; de AVG. Dat is een wet waarbij privacy voor iedereen in Europa op gelijke wijze geregeld is. Onze school merkt hier ook wat van. Er komt namelijk meer en strenger toezicht en de regelgeving wordt aangepast aan de wereld waarin we vandaag de dag leven. Zo wordt er meer gebruik gemaakt van (sociale) media en zijn we daardoor meer en overal ter wereld zichtbaar. De nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) houdt voor scholen in dat zij zorgvuldig om dienen te gaan met het verwerken van privacy-gevoelige gegevens. Dat deden we uiteraard al, maar we zien ons genoodzaakt om dit n.a.v. deze wet verder aan te scherpen. De gevolgen hiervan gaat u in de toekomst ook ondervinden. Zo mogen we bijvoorbeeld geen contactgegevens van andere ouders meer verspreiden; ouders zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Het uitgangspunt van de wet is dat we steeds alleen de gegevens mogen gebruiken die we op dat moment echt nodig hebben. Het beleid rondom deze wetgeving en de manier waarop we daarmee, met alle scholen binnen onze stichting, omspringen, kunt u vinden op www.scpo-nop.nl/privacy. Mocht u naar aanleiding daarvan vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Nieuws uit de bieb – De bieb is donderdag 5 juli niet open. Er kunnen dus geen boeken geruild worden. Heeft uw kind nog boeken thuis, dan graag voor 12 juli inleveren. Dan kan er geïnventariseerd worden welke boeken nog ontbreken.

Op donderdag 19 juli krijgen alle kinderen van groep 1 t/m 6 drie boeken mee naar huis. Lekker lezen in de vakantie. Als u als ouder hier bezwaar tegen heeft, dan graag aangeven aan de leerkracht. De vakantiebiebapp is te downloaden voor de tablet. Hier staan ook prachtige boeken in.

Welkom – Vanaf vandaag zitten Febe (groep 4), Nathan (groep 2) en Jona (groep 1) Buitenhuis bij ons op school. We wensen hun een hele fijne tijd toe, bij ons op Het Lichtschip!

Schoolreis groep 3 t/m 6: Donderdag 5 juli gaan de groepen 3 t/m 6 naar Dinoland in Zwolle. We verzamelen om 9.15 uur op school. Om 9.30 uur vertrekken we met de bus naar Zwolle. Kinderen die voor 9.15 uur geen opvang hebben kunnen natuurlijk vanaf 8.30 uur op school komen. Rond 16.30 uur zijn we weer terug op school.

Rond de middag krijgen we een lunch in het Dinopark.

I.v.m. de veiligheid moeten de kinderen dichte schoenen dragen.

Wat neem je mee:

- Drinken

- Een paar snoepjes

- Extra kleding

- Zonnebrandcrème

Er is geen gelegenheid om iets te kopen, daarom nemen de kinderen geen geld mee.

Wij hebben er zin in! We maken er een gezellige dag van!

Voor de ouders van groep 1 – Omdat ik (Leanne) donderdag 5 juli voor het laatst op school ben neem ik dinsdag 3 juli afscheid. De kinderen mogen verkleed komen en we maken er een feestelijke dag van. Ik heb een erg leuk halfjaar gewerkt op Het Lichtschip en met heel veel plezier!

Bedankt voor alles!

Liefs,

Juf Leanne uit groep 1

Vanuit de overblijf

  • Het gebeurt de laatste tijd steeds      vaker dat er kinderen ontbreken bij de overblijf zonder dat dit      doorgegeven is aan de overblijfgroep. Een kind laten wij alleen gaan als      het een briefje met toestemming van de ouders heeft of na een appje met      afmelding. Ook graag bij ziekte o.i.d. afmelden.
  • Vandaag zijn de inschrijfformulieren      voor kinderen die na de zomervakantie gebruik gaan maken van de overblijf      meegegeven. We willen ze graag vóór de zomervakantie weer retour hebben.

Afscheid en welkom personeel – Na de zomervakantie zult u, naast het gezicht van de nieuwe directeur Pietronella van Dijk, nóg twee nieuwe gezichten op Het Lichtschip tegenkomen, nl. dat van Denise Riezebos, leerkracht in groep 1/2 en Riekje Rietman, leerkracht in groep 5/6. Denise gaat naast Daniëlle werken in groep 1/2. De vacatureruimte in groep 1/2 is ontstaan doordat Linda Kwakkel door haar ziekte helaas niet meer in staat is haar werk in het onderwijs weer op te pakken, voor ons maar vooral voor haar een heel verdrietig gegeven! In haar missen we een heel fijne, kundige en betrokken collega! Linda, met pijn in het hart nemen we afscheid van je. Dank je wel voor alles wat je voor de school hebt betekend. We hopen en bidden dat je ooit weer helemaal gezond zult zijn. Je blijft altijd welkom op Het Lichtschip!

Linda werd tot nu toe vervangen door Jeanette Buitink, maar Jeanette geeft de voorkeur aan een invalbaan en ambieert geen vaste baan. We zijn haar heel dankbaar voor de manier waarop zij al die jaren zorg heeft gedragen voor de kleuters! Heel hartelijk dank, Jeanette! We zien je vást nog weleens terug op Het Lichtschip als invalster bij de kleuters!

Riekje gaat naast Janneke Z. werken in groep 5 /6. De vacatureruimte in die groep is ontstaan doordat Janneke Z. een dag urenvermindering heeft aangevraagd én een dag andere taken binnen de school gaat vervullen, gecombineerd met haar taak als ICT-adviseur binnen de stichting.

Na de zomervakantie zult u ook Janna Kamphuis, Leanne van de Berg, Manon Koomen en Marjon Louwerse niet meer tegenkomen op onze school. Zij hadden op onze school een tijdelijke baan. Janna zoekt een plekje op een school in Emmeloord, Leanne heeft een baan op Urk (haar woonplaats) geaccepteerd, Manon gaat 5 ochtenden per week op een andere school binnen de stichting werken en Marjon wil graag werken op een school waar ze uitbreiding van haar uren kan krijgen. Janna, Leanne, Manon en Marjon heel hartelijk dank voor jullie inzet het afgelopen schooljaar! Het ga jullie goed!

Groepenverdeling schooljaar 2018-2019 – De groepenverdeling voor volgend schooljaar ziet er dan als volgt uit:

Groep 1 /2:   Daniëlle (3 dagen) en Denise (2 dagen)

Groep 3:       Diana (4 dagen) en Gerrie (woensdag)

Groep 4:       Janneke W. (2½ dag) en Gerrie (2½ dag)

Groep 5/6:    Janneke Z. (3 dagen) en Riekje (2 dagen)

Groep 7/8:    Freerk

Vanaf 1 februari 2019 wordt groep 1/2 gesplitst in een aparte instroomgroep 1 en een aparte groep 2.

Omdat groep 5/6 volgend schooljaar de grootste groep vormt hebben we besloten de extra uren die we van het ministerie krijgen ter vermindering van de werkdruk in het onderwijs in eerste instantie in te zetten in deze groep, in de vorm van een onderwijsassistent voor 4 ochtenden. De vacature voor deze baan is op dit moment nog niet ingevuld.

Groepen doorschuiven – Morgen gaan de kinderen van half 10 tot half 11 kennismaken in hun nieuwe groep.

Data

2 juli                      Spreekavonden

5 juli                      Schoolreis groep 3 t/m 6

10 juli                    Musical voor opa’s en oma’s en groep 6 t/m 8 van de Regenboog

12 juli                    Afscheidsavond groep 8

16 t/m 18 juli          Schoolkamp groep 7/8

18 juli                    Schoonmaakavond

20 juli                    Laatste schooldag, om 12.00 uur begint voor alle kinderen de
vakantie

Weekendtip – Het Woudagemaal organiseert zaterdag 7 juli samen met Kameleondorp Terherne een Meet & Greet met de tweeling uit de kameleonserie die nu te zien is op NPO 3. Meer informatie is hier te vinden.

Brulboei nr. 37 – 25 juni 2018

Thema van de weekEen lied voor jouPsalm 8, 23 en 62
David was niet alleen koning, hij zong ook veel liederen voor God. De tekst van die liederen is nog bekend: ze staan in het Bijbelboek Psalmen. In deze week lezen en zingen we 3 psalmen. Over hoe mooi de wereld is, hoe God voor mensen zorgt en hoe je rustig kunt worden bij de Heer.

Lied van de weekDe Heer is mijn herder

Welkom in groep 1: Frans Doornenbal is 11 juni 4 jaar geworden. Een hele fijne tijd op het Lichtschip gewenst.

Verhuisd: Teun en Sanne Nijboer zijn verhuisd naar Sneek. We wensen jullie veel plezier op de nieuwe school.

PBS in groep 4: De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 4 laten zien dat ze ervoor kunnen zorgen om kwart voor 9 bij hun eigen tafel klaar te zitten, met de spullen die ze nodig hebben op hun tafel. Op die manier kunnen we om kwart voor 9 direct beginnen met de les. Knap hoor!

Ook zijn we bezig om zo veel mogelijk tijdens de pauzes naar de wc te gaan, zodat we zo weinig mogelijk tijdens de les naar de wc gaan. Dit gaat al steeds beter!

De benodigde muntjes zijn in de eigen groep verdiend en dat betekent een groepsbeloning! De beloning is dat de kinderen van groep 4 aanstaande woensdag 27 juni verkleed naar school mogen komen!

Schoolreis groep 3 t/m 6: Donderdag 5 juli gaan de groepen 3 t/m 6 naar Dinoland in Zwolle. We verzamelen om 9.15 uur op school. Om 9.30 uur vertrekken we met de bus naar Zwolle. Kinderen die voor 9.15 uur geen opvang hebben kunnen natuurlijk vanaf 8.30 uur op school komen. Rond 16.30 uur zijn we weer terug op school.

Rond de middag krijgen we een lunch in het Dinopark.

I.v.m. de veiligheid moeten de kinderen dichte schoenen dragen.

Wat neem je mee:

-          Drinken

-          Een paar snoepjes

-          Extra kleding

Er is geen gelegenheid om iets te kopen, daarom nemen de kinderen geen geld mee.

Wij hebben er zin in! We maken er een gezellige dag van!

Vervanging Meester Freerk is donderdagmiddag niet op school in verband met een begrafenis. Maandagmiddag 2 juli is juf Truus Schra in groep 7/8.

Spreekavonden Bij deze Brulboei vindt u ook het schema voor de spreekavonden. Ouders die zich niet hebben aangemeld, maar waarvan de leerkracht een gesprek wenselijk vindt, zijn ook ingedeeld.
In de gemeenschapsruimte/techniekruimte ligt werk van de kinderen. Uiteraard kunt u ook een kopje koffie/thee nemen uit de personeelskamer.

Data

28 juni                   Kleuterreisje groep 1/2

28 juni en 2 juli       Spreekavonden

5 juli                      Schoolreis groep 3 t/m 6
10 juli                    Musical voor opa’s en oma’s

12 juli                    Afscheidsavond groep 8

16 t/m 18 juli          Schoolkamp groep 7/8

18 juli                    Schoonmaakavond

20 juli                    Laatste schooldag, om 12.00 uur begint voor alle kinderen de
vakantie

 

Brulboei nr. 36 – 18 juni 2018

Thema van de weekDat kan toch niet! (2 Sam. 6:12-22, 11:1-27 en 12:1-9)
Als Saul gestorven is, wordt David koning. Maar gedraagt hij zich ook ‘koninklijk’? Hij danst in zijn hemd voor een optocht uit als de ark wordt binnengehaald. En als hij ontdekt hoe mooi de buurvrouw is, bedenkt hij een vreselijk plan. Er komt een profeet bij hem met een verhaal dat David aan het denken zet.

Lied van de week
De Heer is mijn herder

Spreekavonden – Op donderdag 28 juni en maandag 2 juli worden de laatste oudergesprekken van dit schooljaar gehouden. Deze gesprekken staan in het teken van het afgelopen schooljaar. De ouders van groep 8 worden ook uitgenodigd voor een evaluatie van de jaren op Het Lichtschip. U kunt zich t/m 20 juni aanmelden via de schoolmail of door het strookje uit de bijlage in te leveren.

Van het team – Afgelopen week is er weer veel gebeurd. Zo is Gerrie momenteel twee dagen (maandag en dinsdag) bezig met de taken als interim en is Janneke W. voor de groep. Verder zijn er afgelopen vrijdag sollicitatiegesprekken geweest en worden er deze week in groep 1/2 en in groep 5/6 proeflessen gegeven.

Vervanging – I.v.m. ICT-taken binnen de stichting is Janneke Zuidhof donderdag en volgende week maandag niet op school. Donderdag wordt zij vervangen door Cheri-Anne Schoonewille.

Data

28 juni                   Kleuterreisje groep 1/2

28 juni en 2 juli       Spreekavonden

5 juli                      Schoolreis groep 3 t/m 6

12 juli                    Afscheidsavond groep 8

16 t/m 18 juli          Schoolkamp groep 7/8

18 juli                    Schoonmaakavond

20 juli                    Laatste schooldag, om 12.00 uur begint voor alle kinderen de
vakantie

Brulboei nr.35 – 11 juni 2018

Thema van de weekJij bent mijn held  1 Samuel 18:1-14, 1 Samuel 20 en 1 Samuel 24
David is een held. Hij heeft de reus verslagen en krijgt nog meer eer dan koning Saul. Dat vindt de koning natuurlijk niet fijn. Uiteindelijk wordt hij zo boos op David dat hij hem wil doden. David weet aan hem te ontkomen en krijgt zelfs de kans om Saul te verslaan. Maar dat doet hij niet; zó komt de koning die God heeft uitgekozen niet aan de macht.

Lied van de week – Vergeven (Bette Westera, melodie: Diederik van Essel)
Tekst is mee als bijlage.                       

Project: Home Sweet Home

We spaarden deze maand:

               Groep 1/2           €   1,05

               Groep 3/4          € 10,60

               Groep 5/6          €  5,55

               Groep 7/8          €  1,70

                               -------------------

               Totaal                € 18,90

Uitnodiging spreekavond – In de bijlage zit het opgaveformulier voor de laatste spreekavond van dit jaar. Opgaves kunnen via dit geprinte briefje of via de mail ingeleverd worden t/m woensdag 20 juni.

Verkeersquiz – Wat betekent een haaientand en wie mag er eerst op deze kruising? Deze vragen kunnen zomaar eens langskomen tijdens de verkeersquiz voor groep 6. Een paar weken geleden hebben de kinderen van groep 6 in de klas meegedaan aan de voorronde en net als vorig jaar bleken ze opnieuw te horen bij de 12 beste klassen van de Noordoostpolder. Dat betekent dat groep 5/6 aankomende vrijdag naar het Voorhuys gaat om daar te strijden om de beker. De groep vertrekt om 11.15 uur en daarom moet iedereen een lunchpakketje meenemen. Veel succes!

Bedankt Ingrid en Richelle! – Afgelopen dinsdag was fotograaf Lodewijk ten Have op school om uw kind(eren) zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Dankzij Ingrid van der Slikke en Richelle Hossteenge - die de hele dag aanwezig waren! – verliep alles gesmeerd! Ingrid en Richelle, dank je wel! We wachten met spanning op de foto’s.

Juf Annie – Ze is vast al gemist op school onze juf Annie. Ze heeft een oorontsteking gehad en het wil nog niet echt opknappen. Beterschap Annie!!

Tentdienst Ensyfair – Wat hebben we gisteren een prachtige dienst in de tent gehad! En wat waren er veel mensen, de tent zat helemaal vol! Een mooie manier om zo, met de drie basisscholen uit Ens, mee te doen! En hebt u al die dieren en de ark van Noach gezien, gemaakt door de kinderen van Het Lichtschip? Hebt u ook de toekomstwensen op de vlaggetjesslinger gelezen? Ze stonden vol met dromen en wensen van alle basisschoolkinderen. We hopen dat veel van die wensen mogen uitkomen! We hebben genoten van de kinderen van groep 1 t/m 4, die alle mensen verwelkomden met het bellenblaaslied en een wolk van luchtbellen, van Nienke die zo prachtig het spiegelverhaal voorlas en van alle kinderen en ouders die aanwezig waren!

De collecte heeft het mooie bedrag van € 509,98 opgebracht, een bedrag waarmee we de voedselbank Noordoostpolder blij kunnen maken! Voor wie aanwezig was: bedankt voor uw komst! Was u er niet? Dan graag tot volgend jaar!

Kinderactiviteit Ensyfair – Vanmorgen gingen de groepen 1 t/m 4 naar het Ensyfair terrein om daar allerlei Oudhollandse spelletjes te doen. Het was goed georganiseerd en de kinderen hebben genoten! Ouders die hebben geholpen, bedankt! Omdat ’s morgens bekend werd dat er nog steeds niet genoeg hulpouders waren heeft Peter Dekkers van De Horizon toen besloten zijn achtste groepers in te zetten. En dat deden ze super! Complimenten voor groep 8 van De Horizon!

Vanmiddag waren de groepen 5 t/m 8 aan de beurt. Zij gingen hutten bouwen! De pallets veranderden snel in leuke hutten. De spijkers waren moeilijk vast te krijgen, de zagen hadden het druk. Vaak moest er even een pleister geplakt worden. Het mocht de pret niet drukken, wat een geweldige resultaten. Op de Facebookpagina van Enysfair zijn de foto’s te vinden.

Zorgteamoverleg - Dinsdagochtend 19 juni 2018 is er een zorgteamoverleg. Als ouder kunt u  bij Margreet Langebeeke of bij de leerkracht van uw kind  terecht als u vragen heeft omtrent opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Ook als de vragen meer in de thuissituatie liggen, denk aan problemen met luisteren, slapen, eten. Maar ook als u zich gewoon zorgen maakt om de ontwikkeling van uw kind op leergebied, sociaal emotioneel  of motorisch gebied. Door met elkaar in gesprek te gaan kijken we welke hulp er nodig is. Soms is het al genoeg om zorgen te delen, te weten dat iemand met je meedenkt. Als uw als ouder aangeeft een gesprek te willen wordt er samen met Margreet en Lotte Booijink van de GGD een afspraak gemaakt, we nemen dit dan mee in het zorgteamoverleg. 

Data

Vanaf 4 juni      Cito-toetsen leerlingvolgsysteem

28 juni              Kleuterreisje groep 1/2

28 juni en 2 juli  Spreekavonden

5 juli                 Schoolreis groep 3 t/m 6

12 juli                Afscheidsavond groep 8

16 t/m 18 juli     Schoolkamp groep 7/8

18 juli               Schoonmaakavond

20 juli               Laatste schooldag, om 12.00 uur begint voor alle kinderen de vakantie!

 

Brulboei nr.34 – 4 juni 2018

Thema van de weekDurf jij dat? 1 Samuel 17:1-58
Er staat een reus in het dal. Hij briest en buldert, hij gaat vreselijk tekeer. Wie durft met hem te vechten? Uit het leger van Israël stapt een herdersjongen naar voren. Het is David, gewapend met een slinger en een steen. Hij verslaat de grote reus.

Lied van de week – We oefenen de komende week de liedjes voor de tentdienst:

Wie komt er bellen blazen (groep 1 t/m 4)
Ga je mee?
Ken je dit verhaal?
Het lied van de regenboog

Herinnering Schoolfotograaf – Morgen (dinsdag 5 juni) komt schoolfotograaf Lodewijk ten Have op school. Het is belangrijk om te weten dat uw kind(eren) misschien volledig op de foto kom(t)(en) te staan, dus van top tot teen. U kunt dan rekening houden met de kleding en schoenen. Om alvast een indruk te krijgen van de foto’s van fotograaf Lodewijk ten Have kunt u kijken op de website: www.lodewijktenhave.nl.

Tentdienst Ensyfair – Op dit moment wordt er door de kinderen van de 3 scholen hard gewerkt voor de tentdienst, die op zondag a.s. om 10.00 uur wordt gehouden in de Ensyfairtent. We oefenen de liedjes en zijn bezig met het maken van de dieren die in de ark van Noach mee mochten varen. Ook maken we een slinger met wensvlaggetjes voor de toekomst, want het thema van de dienst is immers: “Back to the future!”. Het zou fijn zijn als de kinderen van groep 1 t/m 4 iets eerder (rond half tien) aanwezig zijn. Zij hebben nl. een leuke taak voorafgaand aan de dienst. Zit uw kind in één van die groepen, lever uw kind dan af bij één van de leerkrachten aan de ingang van de tent en zoek zelf vast een plekje in de tent. Zodra de dienst begint komen de kinderen van groep 1 t/m 4 de tent binnen en gaan bij hun ouders zitten. Houd dus even een plekje vrij voor uw kind. Ook de kinderen van groep 5 t/m 8 zitten tijdens de dienst gewoon bij hun ouders.

Kleuterreisje, schoolkamp groep 7/8 – Op 18 juni a.s. zullen de bedragen voor het kleuterreisje en schoolkamp groep 7/8 worden geïncasseerd. De kosten voor het kleuterreisje zijn € 10,00 en voor het schoolkamp € 65,00. Heeft u geen machtiging afgegeven? Dan dient het verschuldigde bedrag vóór 18 juni a.s. overgemaakt te zijn op rekening van de school:  NL84 RABO 0114 2992 69 t.n.v. SCPO/Lichtschip o.v.v. de naam van uw kind(eren). Verdere informatie over het kleuterreisje en schoolkamp volgt nog. Voor vragen hierover kunt u naar school bellen op woensdagmorgen, dan is Annet Oosting aanwezig.

Schoolreisje Groep 3 t/m 8 Herhaald bericht: Op donderdag 5 juli gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje naar Dinoland in Zwolle. De kosten hiervoor zijn € 20,00. Dit bedrag zal op 13 juni worden geïncasseerd. Heeft u geen machtiging afgegeven? Dan dient het verschuldigde bedrag vóór 13 juni a.s. overgemaakt te zijn op rekening van de school:  NL84 RABO 0114 2992 69 t.n.v. SCPO/Lichtschip o.v.v. de naam van uw kind(eren). Voor vragen hierover kunt u naar school bellen op woensdagmorgen, dan is Annet Oosting aanwezig.

PBS-beloning - Hoera, het is gelukt. De kinderen hebben samen meer dan 500 muntjes gespaard door het gewenste gedrag in de school te laten zien. Daarom is er een beloning verdiend. Aankomende donderdagmiddag is tussen 14.00 en 15.00 uur het vrije keuze uur. Tijdens dit uur mogen de kinderen zelf kiezen wat ze willen doen. Buitenspelen, knutselen, tekenen of bijvoorbeeld spelen met meegenomen speelgoed. De kinderen van groep 1 t/m 8 mogen daarom donderdagmiddag binnen/buiten speelgoed meenemen (geen waterspeelgoed) naar school. Veel plezier allemaal!

 

Kinderochtend/middag Ensyfair

Hallo ouders,

Op maandag 11 juni organiseren wij weer de kinderactiviteiten voor de Ensyfairweek. Hierbij hebben we de hulp van jullie nodig!

Met de onderbouw gaan we Oudhollandse spelletjes doen, hierbij hebben wij (groot)ouders nodig om de spelletjes te begeleiden.

We hopen op veel aanmeldingen, want zonder begeleiding kunnen we dit niet organiseren.

Met de bovenbouw gaan we hutten bouwen, hiervoor zijn spullen nodig die de kinderen zelf mee moeten nemen zoals: 
Gereedschap (zoals hamer en zaag, voor spijkers wordt gezorgd) 

De hutten die de kinderen maken mogen na afloop worden meegenomen. Daarvoor hebben de ouders de tijd tot 17:30, anders worden ze weggegooid. 

Mochten er ouders zijn die nog bruikbare planken hebben liggen mogen deze  maandag voor 13:00 op het Ensyfairterrein gebracht worden.

 

Data

Vanaf 4 juni       Cito-toetsen leerlingvolgsysteem

5 juni                  Schoolfotograaf

10 juni                Ensyfairdienst (om 10.00 uur in de feesttent)

11 juni                Kinderochtend/middag Ensyfair (de kinderen gaan met school naar het     

                            Ensyfairterrein)

28 juni                Kleuterreisje groep ½

28 juni en 2 juli  Spreekavonden

5 juli                    Schoolreis groep 3 t/m 6

12 juli                  Afscheidsavond groep 8

16 t/m 18 juli     Schoolkamp groep 7/8

20 juli                  Laatste schooldag

Brulboei nr.33 – 28 mei 2018

Thema van de weekDiep van binnen 1 Samuel 16: 1-23
De profeet Samuel moet van God een nieuwe koning gaan zalven. Maar hoe vind je die koning? Samuel ontdekt dat hij niet op het uiterlijk af moet gaan. God kijkt naar de binnenkant van mensen.
Bij de man die nu nog koning is, koning Saul, gebeuren diep van binnen nare dingen. Hij is zo somber dat niemand hem kan opvrolijken behalve David, de jongen met de harp. Koning Saul weet niet dat David gezalfd is om de nieuwe koning te worden.

Lied van de week
– We oefenen de komende weken de liedjes voor de tentdienst:

Wie komt er bellen blazen (groep 1 t/m 4)
Ga je mee?
Ken je dit verhaal?
Het lied van de regenboog

MeeR MuZieK iN De KLaS – Wat een ervaring afgelopen woensdag voor de kinderen van groep 7. Eerst in de trein naar Haarlem, wat veel bekijks trok. Een kar met kratten en flessen was een vrolijk gezicht. In Haarlem was het een geweldig optreden en de jury vond de act erg origineel. De reis terug was net zo leuk als de heenreis, moe maar voldaan kwam iedereen terug in Ens. Het optreden is te bewonderen op YouTube of gewoon even hier klikken.
Helaas was de jury van mening dat de kinderen van groep 7 niet door mogen naar de volgende ronde. Maar de ervaring was geweldig. Sandra bedankt!

Schoolfotograaf – Op dinsdag 5 juni komt schoolfotograaf Lodewijk ten Have op school. Een nieuw gezicht binnen de school met ook een andere werkwijze. Zo worden er onder schooltijd alleen individuele foto’s en groepsfoto’s gemaakt. Er worden onder schooltijd dus géén broertjes- en zusjesfoto’s gemaakt! De familiefoto’s worden ná schooltijd gemaakt. Wanneer u een familiefoto wilt laten maken, kunt u het strookje invullen (zie bijlage bij Brulboei) en het uiterlijk donderdag 31 mei 2018 inleveren bij de leerkracht van uw kind(eren). U wordt na opgave ingelicht over het exacte tijdstip. Zonder opgave wordt u niet ingepland, het is dan niet mogelijk een familiefoto te laten maken! Kijk voor verdere informatie in de bijlage.

Vacature – We zijn op zoek naar een (groot)ouder die het leuk vindt om één keer in de week te helpen in de bibliotheek. Meer informatie is te krijgen op dinsdag- en donderdagmorgen (8.45 uur) in de bibliotheek of bij Diana. Wie komt de andere bieb(groot)ouders helpen?

Gevraagd – Dozen, liefst groot en kokers om te gebruiken voor de Ensyfairdienst.

Data

28 t/m 31 mei         Avondvierdaagse

5 juni                       Schoolfotograaf

10 juni                     Ensyfairdienst
11 juni                     Kindermiddag Ensyfair

Vanaf 4 juni            Cito-toetsen leerlingvolgsysteem

5 juli                        Schoolreis groep 3 t/m 6

 

Brulboei nr. 32 – 22 mei 2018

Thema van de weekWie is de koning?

1 Samuel 10: 5-12 en 1 Samuel 10: 17-27

Saul wordt koning van Israël. Hij doet misschien niet helemaal wat je van een koning mag verwachten: hij danst met de profeten. Dit is de koning die God heeft uitgekozen.

Lied van de week
– We oefenen de komende weken de liedjes voor de tentdienst:

Wie komt er bellen blazen (groep 1 t/m 4)
Ga je mee?
Ken je dit verhaal?
Het lied van de regenboog

Gefeliciteerd – Quinn (groep 3) heeft op 16 mei een zusje gekregen. De familie van harte gefeliciteerd met Phebe!

Tentdienst EnsyfairWeet u nog hoe leuk de oecumenische tentdienst tijdens het dorpsfeest de Ensyfair vorig jaar was? En dat de 3 scholen uit Ens daaraan meededen? Nee? Was u er niet? Dan kunt u nu óp voor de herkansing: dit jaar is er weer een tentdienst tijdens de Ensyfair en wel op zondag 10 juni, om 10.00 uur. Het thema luidt: “Back to the future!”, net als het thema van de Ensyfair dit jaar. De kinderen van de 3 scholen zullen de liedjes voor de dienst op school leren, de onderwerpen voor de voorbeden aanleveren, allerlei mooie versieringen en tekeningen passend bij het thema maken en misschien wel een taak krijgen toebedeeld tijdens de dienst. Er is oppas aanwezig voor de kinderen t/m 3 jaar, in het kerkgebouw “De Zaaier”. De “Back tot he future (kerk)band” uit Marknesse zal meewerken aan de dienst. U komt toch ook? Noteer de datum dan nu vast in uw agenda!

Oudercafé vrijdag 18 mei – Met een aantal ouders hebben we vrijdag 18 mei gezellig bij elkaar gezeten in de gemeenschapsruimte onder het genot van een kopje koffie en thee. We hebben verschillende onderwerpen besproken maar vooral ook plezier gemaakt.  We moesten dmv van vragen stellen raden welk beroep we hadden. Volgend schooljaar willen we verder gaan met de oudercafés, één van de onderwerpen zal dan gaan over gebruik van computers thuis en op school. In de Brulboei wordt het oudercafé aangekondigd. Komt u ook ?

Centrale Eindtoets – Vorige week is de uitslag van de Centrale Eindtoets binnengekomen. Wat zijn we trots op onze groep 8. Ze scoorden ruim boven het landelijk gemiddelde met 538,5. Toppers!!

Praktisch Verkeersexamen groep 8
De uitslag van het praktisch verkeersexamen is bekend. Van alle deelnemende leerlingen is 82% geslaagd. De leerlingen van Het Lichtschip doen dat echter veel beter, want zij zijn allemaal geslaagd. Theo, Meike en Tijmen hebben zelfs geen enkele fout gemaakt. Super!!! Alle Lichtschippers bij elkaar hebben slechts 15 fouten gemaakt en daarmee zijn zij de beste school van de Noordoostpolder. Hang de slingers maar op! Allemaal hartelijk gefeliciteerd, wat een toppers daar in Ens. Daar kan je trots op zijn.
                                                                                                   Corinthe Ridderikhoff

Schoolreisje – Op donderdag 5 juli gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje naar Dinoland in Zwolle. De kosten hiervoor zijn € 20,00. De bedragen zullen op 13 juni worden geïncasseerd. Heeft u geen machtiging afgegeven? Dan dient het verschuldigde bedrag vóór 13 juni a.s. overgemaakt te zijn op rekening van de school:  NL84RABO 0114 2992 69 t.n.v. SCPO/Lichtschip o.v.v. de naam van uw kind(eren).Voor vragen hierover kunt u naar school bellen op woensdagmorgen, dan is Annet Oosting aanwezig.

Gevraagd – Dozen, liefst groot en kokers om te gebruiken voor de Ensyfairdienst.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo ouders,

Op maandag 11 juni organiseren wij weer de kinderactiviteiten voor de Ensyfairweek. Hierbij hebben we de hulp van jullie nodig!

Met de onderbouw gaan we Oudhollandse spelletjes doen, hierbij hebben wij (groot)ouders nodig om de spelletjes te begeleiden.

We hopen op veel aanmeldingen, want zonder begeleiding kunnen we dit niet organiseren.

Met de bovenbouw gaan we hutten bouwen, hiervoor zijn spullen nodig die de kinderen zelf mee moeten nemen zoals: 
Gereedschap (zoals hamer en zaag, voor spijkers wordt gezorgd) 

De hutten die de kinderen maken mogen na afloop worden meegenomen. Daarvoor hebben de ouders de tijd tot 17:30, anders worden ze weggegooid. 

Mochten er ouders zijn die nog bruikbare planken hebben liggen mogen deze  maandag voor 13:00 op het Ensyfairterrein gebracht worden.

 

Schoolvakanties schooljaar 2018-2019:

Stichtingsdag SCPO:         10-10-2018
Herfstvakantie:                 22-10-2018 t/m 26-10-2018
Kerstvakantie:                   24-12-2018 t/m 04-01-2019
Voorjaarsvakantie:            18-02-2019 t/m 22-02-2019
Goede Vrijdag en Pasen:     19-04-2019 t/m 22-04-2019
Koningsdag:                       zaterdag 27-04-2019
Meivakantie:                      23-04-2019 t/m 03-05-2019
Bevrijdingsdag:                  zondag 05-05-2019
Hemelvaart:                       30-05-2019 t/m 31-05-2019
Pinksteren:                         maandag 10-06-2019
Zomervakantie:                 15-07-2019 t/m 23-08-2019

Data
23 mei                   Auditie groep 7 – Meer Muziek in de Klas
28 t/m 31 mei      Avondvierdaagse
10 juni                   Ensyfairdienst
11 juni                  Kindermiddag Ensyfair
Vanaf 4 juni         Cito-toetsen leerlingvolgsysteem
5 juli                      Schoolreis groep 3 t/m 6 

Brulboei nr. 31 – 14 mei 2018

Thema van de week –  Jou bedoel ik!
Handelingen 1: 15-26 en Handelingen 2: 1-24
Jezus had twaalf leerlingen, door het vertrek van Judas zijn ze niet meer compleet. Het lot valt op Mattias als nieuwe apostel. Met Pinksteren horen we voor wie het verhaal van Jezus bedoeld is: voor iedereen. Jou bedoel ik, en jou, en jou… Ook wij mogen ons aangesproken voelen door het verhaal van Gods liefde.

Lied van de week
Zou de wind wel echt bestaan                      

Gefeliciteerd Nick van Rijn heeft op 29 april een broertje gekregen. Familie van Rijn van harte gefeliciteerd met Gijs!

Schoolreisje – Op donderdag 5 juli gaan de groepen 3 t/m 6 op schoolreisje. Dit jaar gaan we naar Dinoland in Zwolle. Binnenkort ontvangt u informatie over de betaling van het reisje.

Een berichtje van de overblijfmoeders: Als er deze week wijzigingen zijn wat betreft het overblijven, wilt u dat dan d.m.v. een sms-bericht aan Annet doorgeven?  

Tentdienst Ensyfair – Weet u nog hoe leuk de oecumenische tentdienst tijdens het dorpsfeest de Ensyfair vorig jaar was? En dat de 3 scholen uit Ens daaraan meededen? Nee? Was u er niet? Dan kunt u nu óp voor de herkansing: dit jaar is er weer een tentdienst tijdens de Ensyfair en wel op zondag 10 juni, om 10.00 uur. Het thema luidt: “Back to the future!”, net als het thema van de Ensyfair dit jaar. De kinderen van de 3 scholen zullen de liedjes voor de dienst op school leren, de onderwerpen voor de voorbeden aanleveren, allerlei mooie versieringen en tekeningen passend bij het thema maken en misschien wel een taak krijgen toebedeeld tijdens de dienst. Er is oppas aanwezig voor de kinderen t/m 3 jaar, in het kerkgebouw “De Zaaier”. De “Back tot he future (kerk)band” uit Marknesse zal meewerken aan de dienst. U komt toch ook? Noteer de datum dan nu vast in uw agenda!

Flessenpost In 2013 hebben de kinderen die toen in groep 8 zaten een gastles gehad van iemand die op een koopvaardijschip werkte.
Een boeiende middag was dat. De persoon gaf aan dat hij wel brievenpost mee wilde nemen. De kinderen hebben in groepjes een brief geschreven in het Engels. Dat die dan na vijf jaar boven water komt is natuurlijk erg leuk.
Via Facebook en mail kwamen we erachter. Inmiddels zijn Dennis, Richard en Henrieke op de hoogte en hebben al gereageerd.

Rots en Water – Vandaag hebben de kinderen van groep 7/8 de tiendelige lessenserie afgesloten op de Zonnebloemschool. Soms ben je een rots en op een ander moment kun je beter water zijn. Door te zeggen waar je staat kun je heel veel. Zo lukte het de meeste kinderen om een plankje kapot te slaan met hun vuist. Oma Reiny en Sandra bedankt voor het meefietsen.

Pluizen – As. woensdag gaan we weer pluizen. Geen gel of lak of ingewikkelde kapsels die dag, dat pluist lastig.

psv DOET MEE VOOR sPEC EN BONEN – Met deze slogan heeft groep 7/8 een prijs gewonnen. Aanstaande donderdag wordt er een bezoek gebracht aan het PEC stadion in Zwolle. Vertrek rond 13.00 uur en we zijn rond 17.00 uur weer terug.

Meer Muziek in de Klas – Woensdag 23 mei gaat groep 7 naar Haarlem. Daar doen de kinderen auditie voor Lang Leve de Muziekshow. Juf Lise is druk met de kinderen aan het oefenen en de bottlemuziek begint er al aardig op te lijken

Data
15 mei                    Praktisch verkeersexamen groep 8
17 mei                    Groep 7/8 bezoekt PEC-stadion
18 mei                    Oudercafé            
20 en 21 mei         Pinksteren
23 mei                    Auditie groep 7 – Meer Muziek in de Klas
28 t/m 31 mei       Avondvierdaagse
10 juni                    Ensyfairdienst
5 juli                       Schoolreis groep 3 t/m 6

Brulboei nr.30 – 23 april 2018

Thema van de weekIk weet het niet1 Samuel 9: 1 - 10: 1
Wat voor koning zal het worden, die over Israël gaat regeren? Het eerste dat we van hem horen is dat hij op zoek is. Een zekere Saul zoekt ezelinnen. Uiteindelijk komt hij bij Samuel terecht, die hem zalft als de nieuwe koning.

Lied van de weekIk volg de Heer

Project: Home Sweet Home
We spaarden deze maand:

               Groep 1/2           - € 4,60

               Groep 3              - € 4,60

              Groep 4               - € 7,50

               Groep 5/6           - €10,55

               Groep 7/8           - € 4,90

 

               Totaal                  - €32,15      

Middagpauze – Weer even een opfrisser van de afspraken rond de middagpauze. Het plein is tot 12.45 uur voor de overblijfkinderen. Vanaf kwart voor één is er een leerkracht op het plein en zijn ook de ‘thuiskinderen’ weer welkom. Om 12.55 uur gaat de bel, zodat we om 13.00 uur bij de tweede bel kunnen starten met de lessen

Koningsspelen – Wat was het geweldig onze gezamenlijke koningsspelen. Schitterend weer en enthousiaste ouders en kinderen. Bedankt allemaal voor het slagen van deze mooie dag.

PEC-PSV – Afgelopen vrijdagavond waren groep 7 en 8 bij de wedstrijd PEC Zwolle – PSV (vrouwen). Het was een spannende wedstrijd die eindigde in 3 – 3.
Er was een prijsvraag uitgeschreven voor het mooiste/beste spandoek. Ons spandoek was het mooiste en nu heeft onze groep de prijs gewonnen. Een rondleiding door het PEC stadion en we mogen een persconferentie bijwonen. Gaaf toch?

MATCH – We blijven in de voetbalsferen. Direct na de meivakantie op 14 mei, bezoeken de kinderen van groep 7 en 8 de theatervoorstelling in Het Voorhuys. Na de voorstelling sluiten ze het project ROTS en WATER af op de Zonnebloemschool. Het plan is om op de fiets te gaan. Wie van de (groot)ouders willen mee op de fiets?

Praktisch verkeersexamen – Op 15 mei is het in Emmeloord erg druk met examenkandidaten. Kinderen van groep 7 of 8 doen dan het praktisch verkeersexamen.
Ook de kinderen van onze groep 8. Zorg er voor dat je fiets in orde is en neem een keer de tijd om de route in de meivakantie een keer te verkennen.

Vanaf vrijdag hebben we vrij. Veel plezier op Koningsdag en in de meivakantie.
Tot maandag 14 mei allemaal.

Data

27 april – 11 mei      Meivakantie
14 mei                       Theatervoorstelling groep 7/8 (op de fiets)
15 mei                       Praktisch verkeersexamen groep 8
20 en 21 mei            Pinksteren
23 mei                       Auditie groep 7 – Meer Muziek in de Klas (Haarlem)
28 t/m 31 mei           Avondvierdaagse

 

Brulboei nr.29 – 16 april 2018

Thema van de weekWeet wat je doet! - 1 Samuel 5, 6 en 8
De Filistijnen hebben de ark van het verbond meegenomen. Ze ontdekken dat het een bijzonder voorwerp is: Overal waar die ark wordt neergezet, gebeuren vreemde dingen. Een beeld valt om, mensen worden ziek… Die ark moet maar gauw weer terug, bedenken ze. Als Samuel oud geworden is, vraagt het volk Israël hem om een koning aan te wijzen. ‘Weet wat je doet’, zegt Samuel. ‘Een koning brengt je niet alleen geluk.’ Maar het volk wil het toch.

Lied van de weekIk volg de Heer

Project: Home Sweet Home
Naast het Kinderhuis in Oeganda is er de Zorgboerderij, waar de kinderen van het Huis en van de Day Care kunnen werken en leren. Op deze manier kunnen de kinderen in de toekomst hun eigen omgeving helpen door te werken op het land of te zorgen voor de dieren. De ouders van Home Sweet Home vinden het belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen ouders en dorpsgenoten te laten zien dat zij, ondanks sommige beperkingen, een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap. Dieren verzorgen, hokken schoonmaken en les over het werken op het land: de voorbereiding van het land, het zaaien, het onkruid verwijderen, het oogsten en het drogen. Op deze manier leren ze het hele proces kennen.

Schoolvoetbal – Wat was het spannend afgelopen woensdag tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Een geweldig team stond op het veld en met vier gewonnen wedstrijden en twee gelijk gloorde aan de horizon de halve finale. Helaas was het doelsaldo net ontoereikend zodat het team genoegen moest nemen met de tweede plek van de poule.
Het Lichtschip - De Carrousel       3-0    
De Planthof - Het Lichtschip        0-1
Het Lichtschip - De Schalmei       1-0
Paulusschool - Het Lichtschip       0-2
Het Lichtschip – Fondali              0-0    
T. Brandsma - Het Lichtschip       0-0

Een topkeeper en negen geweldige voetballers met een prima trainer. Grote klasse. Alle supporters bedankt, het was een fijne middag.

Gevraagd – Voor de bottlemuziek in groep 7 zijn we op zoek naar grote (liefst glazen) flessen van een liter of 3, 4, 5. Wie kan ons helpen?

Actie schoolfruit – Helaas eindigt de actie Schoolfruit na deze week. In de afgelopen maanden hebben de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag genoten van het geleverde schoolfruit. Menig kind heeft daarbij gemerkt dat fruit lekker is en heeft geproefd van fruit dat in eerste instantie niet zo lekker leek, maar dat toch bleek te zijn! We zouden het fijn vinden als we deze goede gewoonte nu kunnen voortzetten en doen een dringend appèl op u als ouders: we zouden het erg op prijs stellen als u voortaan op woensdag, donderdag en vrijdag fruit meegeeft, zodat we met elkaar kunnen werken aan een fijne, maar ook een gezonde school. Kunnen we op u rekenen?

Ouders bedankt – Wat doen we met spullen die nog goed zijn, maar die we niet meer gebruiken? Weggooien? “Nee”, zeggen de mensen van Het Goed. “Breng die spullen naar Het Goed en wij zorgen ervoor dat ze gecontroleerd worden. Wat goed is komt in de winkel, vanwaar die spullen hopelijk een tweede leven krijgen bij mensen die er blij mee zijn. En heb je zelf iets nodig? Kijk dan ook eens bij Het Goed, zodat we met elkaar zorg dragen voor een beter milieu en voor verantwoord hergebruik van spullen”. Dat alles zagen en hoorden de kinderen van groep 3 en 4 donderdagmiddag j.l. bij het bezoek aan Het Goed. Dit was mogelijk dankzij veel (groot)ouders die ons hebben vervoerd. Heel hartelijk bedankt daarvoor!

En, OEI,HELEMAAL VERGETEN!, dit bedankje geldt ook voor de ouders die een tijdje geleden – 13 maart! - hebben gereden met de kinderen van groep 3 en 4 naar de theatervoorstelling “Foei!”.

Theatervoorstelling – Op 14 mei gaan de kinderen van groep 7/8 een voorstelling bijwonen in theater Het Voorhuys. Daarna sluiten de kinderen het project Rots en Water af op de Zonnebloemschool. Het is de bedoeling dat we op de fiets gaan.
Wie wil er mee?

Koningsspelen – Het is bijna zover, vrijdag zijn de Koningsspelen. We hopen op mooi weer en een sportieve dag. We hebben voldoende ouders om te helpen. Supporters zijn van harte welkom.

ONDERZOEK VEILIGHEIDSMONITOR - Het Lichtschip neemt deel aan het onderzoek naar SWPBS (Schoolwide PBS) in Nederland. Er wordt in de periode  t/m  30 april 2018  gemeten hoe de leerlingen, leerkrachten en ouders de sociale veiligheid op  school ervaren. Daarvoor wordt de OCW Veiligheidsmonitor (VEMO) afgenomen. De VEMO is een instrument dat in opdracht van het Ministerie van Onderwijs gemaakt is. De afname is in handen van Praktikon, onderdeel van de Radboud Universiteit.

De monitor peilt diverse veiligheidsaspecten bij leerlingen van groep 7 en 8, personeel, schoolleiding en ouders. Door deel te nemen aan deze monitor krijgt de school een breed inzicht in het sociale veiligheidsbeleid van de school en de sociale veiligheidsbeleving van alle partijen en voldoet de school aan de eisen die vanuit de onderwijsinspectie hieromtrent worden gesteld. De resultaten van het onderzoek moeten ook worden  doorgegeven aan de onderwijsinspectie.

Personeel, schoolleiding en ouders ontvangen een link via een door de school opgegeven e-mailadres. Leerlingen van groep 7 en 8 ontvangen een document per groep waarmee zij online de vragenlijst in kunnen vullen op school.

Als school hebben  we  uw e-mailadres bij Praktikon aangeleverd (een aantal niet omdat zij dat hebben aangegeven) , zodat zij u een mail kunnen sturen met de link van de vragenlijst. Deze link krijgt u deze week. Graag willen we een zo breed mogelijk gedragen onderzoek, ook wij zijn erg benieuwd naar de effecten van PBS. We rekenen op uw medewerking!

Data
17, 18, 19 april         Centrale eindtoets groep 8
17, 18, 19 april         Entreetoets groep 7
20 april                      Koningsspelen – zie brief van afgelopen donderdag
27 april – 11 mei      Meivakantie
14 mei                       Theatervoorstelling groep 7/8
15 mei                       Praktisch verkeersexamen groep 8
20 en 21 mei            Pinksteren
23 mei                       Auditie groep 7 – Meer Muziek in de Klas (Haarlem)
28 t/m 31 mei          Avondvierdaagse

Brulboei nr. 28 - 9 april 2018

Thema van de week – In de nacht hoort de kleine Samuel een stem. Het is niet de stem van Eli; God roept hem. Zo weet Samuel dat God bij hem is. De zonen van Eli denken dat God bij het leger is als de ark daarnaartoe wordt gebracht. Dan zijn ze vast onoverwinnelijk! Maar het loopt anders. Israël verliest de oorlog van de Filistijnen en de ark wordt geroofd.

Lied van de weekAlles komt goed

Koningsspelen – U heeft inmiddels de brief voor de Koningsspelen al in uw mailbox gehad. Maar er zijn nog maar heel weinig aanmeldingen. Wie helpt er mee?

Avondvierdaagse – Denken jullie nog aan het aanmelden voor de avondvierdaagse? Opgeven kan t/m vrijdag 13 april. Groeten van Miranda en Sandra.

Afsluiting Mondriaan - Wat was het geweldig. In de drie scholen rood, blauw en geel. Geografisch Mondriaan is in Ens echt wel op de kaart gezet. En wat was er veel belangstelling. Geweldig!

Tafeltje in gang – Wat is de tafel in het halletje bij groep 3/4 weer mooi ingericht. Corina IJzerman heeft er weer wat leuks van gemaakt. Hartelijk dank!

ONDERZOEK VEILIGHEIDSMONITOR - Het Lichtschip neemt deel aan het onderzoek naar SWPBS ( Schoolwide PBS) in Nederland. Er wordt in de periode  t/m  30 april 2018  gemeten hoe de leerlingen, leerkrachten en ouders de sociale veiligheid op  school ervaren. Daarvoor wordt de OCW Veiligheidsmonitor (VEMO) afgenomen. De VEMO is een instrument dat in opdracht van het Ministerie van Onderwijs gemaakt is. De afname is in handen van Praktikon, onderdeel van de Radboud Universiteit.

De monitor peilt diverse veiligheidsaspecten bij leerlingen van groep 7 en 8, personeel, schoolleiding en ouders. Door deel te nemen aan deze monitor krijgt de school een breed inzicht in het sociale veiligheidsbeleid van de school en de sociale veiligheidsbeleving van alle partijen en voldoet de school aan de eisen die vanuit de onderwijsinspectie hieromtrent worden gesteld. De resultaten van het onderzoek moeten ook worden  doorgegeven aan de onderwijsinspectie.

Personeel, schoolleiding en ouders ontvangen een link via een door de school opgegeven e-mailadres. Leerlingen van groep 7 en 8 ontvangen een document per groep waarmee zij online de vragenlijst in kunnen vullen op school.

Als school hebben  we  uw e-mailadres bij Praktikon aangeleverd (een aantal niet omdat zij dat hebben aangegeven) , zodat zij u een mail kunnen sturen met de link van de vragenlijst. Deze link krijgt u deze week. Graag willen we een zo breed mogelijk gedragen onderzoek, ook wij zijn erg benieuwd naar de effecten van PBS. We rekenen op uw medewerking!


Schoolvoetbal
Woensdag gaat het gebeuren. Dan laten onze meiden zien wat ze kunnen met een bal op het veld. Hugo heeft de meiden veel kennis bijgebracht.
Zonder supporters is een wedstrijd minder leuk. Het schema ziet er als volgt uit:
13:00 - 13:10 Het Lichtschip - De Carrousel
13:48 - 13:58 De Planthof - Het Lichtschip
14:36 - 14:46 Het Lichtschip - De Schalmei
15:24 - 15:34 Paulusschool - Het Lichtschip
16:12 - 16:22 Het Lichtschip – Fondali
16:36 - 16:46 T. Brandsma - Het Lichtschip

Vanmiddag hebben de meiden een oefenwedstrijd gespeeld tegen teams van de Horizon.
Het ging hartstikke goed.

Video – Frans Pol (oud-leerling) van FP-video heeft een nieuwe camera aangeschaft.
Dinsdag komt hij beelden maken op school om zijn camera te leren kennen. De beelden zijn voor eigen gebruik en komen dus niet online.

Data:
11 april                   Schoolvoetbal meisjes
17, 18, 19 april         Centrale eindtoets groep 8
20 april                  Koningsspelen – zie brief van afgelopen donderdag
27 april – 11 mei      Meivakantie
14 mei                    Theatervoorstelling groep 7/8
15 mei                    Praktisch verkeersexamen groep 8
20 en 21 mei           Pinksteren
23 mei                   Auditie groep 7 – Meer Muziek in de Klas (Haarlem)
28 t/m 31 mei          Avondvierdaagse

Bekijk hier het vakantierooster.

 

Brulboei nr.27 – 3 april 2018

Thema van de week – God luistert naar mensen, zelfs als ze heel zachtjes bidden. Dat ontdekt Hanna, die in de tempel haar verdriet voor de Heer neerlegt. Dat het voor mensen soms moeilijk is om te luisteren, blijkt uit het verhaal over de zonen van Eli. Hun vader is priester, maar zij doen verkeerde dingen.

Lied van de week
Alles komt goed                       

Project: Home Sweet Home
www.homesweethomeuganda.nl                            

Oudercafé - Op donderdag 8 maart hadden we oudercafé. Onder het genot van een kop koffie ging het deze keer over Betrokkenheid. We hebben het er samen over gehad wat betrokkenheid betekent. Hierbij kwam naar voren dat de communicatie tussen school, kind en ouder goed moet zijn. Daarnaast is je interesse als ouder voor wat je kind op school doet en beleeft van belang. Ook ouderparticipatie wordt erg gewaardeerd: actief deelnemen aan activiteiten op school. 

Het allerbelangrijkste van betrokkenheid is toch wel jouw positieve houding t.a.v. de school en je kind. Hoe betrokken voel jij je?

Wees welkom op het volgende oudercafé op vrijdag 18 mei over Plezier

Groet Elisabeth en Ruth.

Data
4 april                      Studiedag op het Lichtschip (de leerlingen zijn vrij)
5 april                      Theoretisch verkeersexamen groep 8
5 april                      Afsluiting project Mondriaan 15.30-17.00 uur (zie bijlage)
9 april                      Oefenwedstrijd schoolvoetbal
11 april                     Schoolvoetbal meisjes
20 april                     Koningsspelen – zie brief van afgelopen donderdag
27 april – 11 mei      Meivakantie
15 mei                      Praktisch verkeersexamen groep 8
20 en 21 mei           Pinksteren
28 t/m 31 mei          Avondvierdaagse 

Brulboei nr.26 – 26 maart 2018

Thema van de weekEen nieuw beginMarcus 14, 15 en 16
In het verhaal van de eerste week zei Jezus tegen de dochter van Jaïrus: Sta op! Deze week horen we hoe Jezus zelf sterft. Maar ook bij hem klinkt een stem: ‘Sta op!’ Het graf is leeg. God maakt een nieuw begin.

Lied van de week – Liedjes voor de Paasviering

Project: Home Sweet Home
We spaarden deze maand:
              Groep 1/2           -   € 4,60
              Groep 3              -   € 1,80
              Groep 4              -   € 2,40
              Groep 5/6          -   € 11,15
              Groep 7/8          -    € 1,50
                               -------------------
               Totaal                -   € 21,45

Welkom – In groep 1 verwelkomen we Noah van Heerde. Je bent er al een paar weken, Noah, dus we hopen dat je je al helemaal thuis voelt. Veel plezier op Het Lichtschip !!

Gefeliciteerd – Mike is geboren, broertje van Bram en Stephanie Weever. Familie Weever, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon en broertje.

Schoonmaakavond – Dinsdag 27 maart. Als het kan, graag een emmer, doek of schoonmaakmiddel meenemen. Er is van alles op school, maar niet voor zoveel mensen. Dan hoeven we niet op elkaar te wachten. De school is open vanaf 19.00 uur. Wanneer je als ouder aan de beurt bent? De lijst ligt op de plank bij de directiekamer of in de bijlage van vorige keer.

Boomfeestdag Woensdag 28 maart worden er in het Voorsterbos nieuwe boompjes geplant voor de landelijke boomfeestdag. De kinderen van groep 6 en 7 gaan daarbij helpen. Zij worden deze morgen om 8.15 uur op school verwacht. Iedereen moet laarzen aan voor het planten en een tas mee (voorzien van naam) met daarin schoenen voor de terugweg in de bus. Mocht het regenachtig zijn, dan is een regenjas ook geen overbodige luxe!

Avondvierdaagse – De kinderen hebben vandaag een brief over de avondvierdaagse mee gekregen. De avondvierdaagse wordt gehouden van 28 t/m 31 mei. Het aanmeldstrookje en € 4,00 kan t/m vrijdag 13 april ingeleverd worden bij de meester/juf.

Paasviering – Donderdag 29 maart vieren we het paasfeest op school. ’s Morgens hebben we eerst een gezamenlijke viering in de gemeenschapsruimte. Daarna brengen we met de kinderen een paasgroet aan mensen die in de buurt van onze school wonen. Wie heeft er een (bolder)kar of kruiwagen te leen, waarin de kinderen de paasgroet mee kunnen nemen? We zoeken per groep 2 manden. Graag doorgeven aan de leerkracht. Tussen de middag blijven alle kinderen op school en hebben we een paaslunch. Daarvoor mogen ze allemaal hun eigen bord, beker en bestek (voorzien van naam) meenemen naar school. Het eten tijdens de paaslunch wordt door de school verzorgd. De kinderen moeten wél zelf eten en drinken meenemen voor de kleine pauze. 

Studiedag – Volgende week woensdag 4 april is er een studiedag op Het Lichtschip. Alle kinderen zijn dan vrij.

Data
27 maart                Tweede schoonmaakavond
28 maart                Boomfeestdag gr. 6 en 7
29 maart                Paasviering
30 maart                Goede Vrijdag
1 en 2 april             Pasen          
4 april                     Studiedag op het Lichtschip (de leerlingen zijn vrij)
5 april                     Afsluiting project Mondriaan 15.30-17.00 uur
9 april                     Oefenwedstrijd schoolvoetbal
11 april                    Schoolvoetbal meisjes
20 april                   Koningsspelen
27 april – 11 mei     Meivakantie
20 en 21 mei          Pinksteren
28 t/m 31 mei        Avondvierdaagse

Brulboei nr.25 – 19 maart 2018

Thema van de weekWaar hoop je op?Marcus 10 en 11
Een man vraagt aan Jezus wat hij moet doen om met God te kunnen leven. Het antwoord is niet wat hij gehoopt had: ‘Verkoop alles wat je hebt en geef het geld aan de armen.’ Bartimeüs roept het uit als Jezus voorbij komt. Jezus vraagt hem: ‘Wat wil je dat ik voor je doe? Waar hoop je op?’ Bij de poorten van Jeruzalem zwaaien de mensen met palmtakken en ze juichen Jezus toe. Waar hopen zij op?

Lied van de week – Liedjes voor Pasen

Project: Home Sweet Home
www.homesweethomeuganda.nl              

PBS groep 5/6 - Respect – betrokkenheid – plezier onze drie kernwaarden zijn ook in groep 5/6 erg belangrijk. De maandagmorgen begint voor onze groep in de sporthal met een gymles. Na het gymmen gaan we in de klas in de kring zitten om over het weekend te vertellen. Tijdens dit kringmoment staat ook PBS centraal. We bespreken met elkaar hoe het gaat en wat de regel van de week wordt. We werken dan een of twee weken aan het inoefenen van deze regel. Hierdoor hebben we geleerd om binnen vijf tellen het stilteteken over te nemen, dat is belangrijk voor respect in de klas. We luisteren zo goed naar elkaar. De betrokkenheid is goed te zien bij ons werk. We zijn een helpende klas en verdienen daar regelmatig muntjes mee. Dat zorgt ervoor dat we een fijne klas zijn, waar ook ruimte is voor plezier. We doen regelmatig een tussendoorspelletje en doen ook mee aan leuke projecten. Zo hadden we vorige week plezier van de kangoeroewedstrijd en ons Mondriaanproject. De drie kernwaarden zorgen ervoor dat we goed kunnen leren en ons fijn voelen in de klas.

Open dag - Op 21 maart is het zover: dan zijn ouders met kinderen jonger dan 4 jaar van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons op school! We zijn ’s morgens van 9.00-12.00 uur open, loop gerust even binnen met uw kind om een indruk te krijgen van onze school. Kunt u niet op 21 maart dan is er altijd de mogelijkheid om een afspraak te maken met de directeur. 
Wie van de Lichtschipouders kent nog ouders in Ens die op zoek zijn naar een basisschool voor hun kind. Wilt u ons helpen en ouders wijzen op onze open dag?

Boomfeestdag Woensdag 28 maart worden er in het Voorsterbos nieuwe boompjes geplant voor de landelijke boomfeestdag. De kinderen van groep 6 en 7 worden op deze ochtend opgehaald met een bus om te gaan helpen. Het vertrek staat gepland op 8.30 uur en in de loop van de morgen komen de kinderen weer terug in Ens. Welke ouder wil mee om een groep van 10 kinderen te begeleiden bij het planten en de speurtocht? Opgeven bij Janneke Z. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Meer Muziek in de Klas – Groep 7 heeft de afgelopen weken hard geoefend op “Popcorn” met  flesjes water. De act is door naar de audities, dus binnenkort is groep 7 on tour. Wie weet staan ze in december in Ahoy, tijdens het Kerstmuziekgala.
Bekijk hier de inzending nog een keer.

Herinnering 2e schoonmaakavond – Dinsdag 27 maart, zie lijsten bij directiekamer of in de bijlage van vorige week. Welkom vanaf 19.00 uur.

Klasselunch – Een goed ontbijt is erg belangrijk, maar een gezonde lunch hoort er ook bij. Donderdag doen weer honderden groepen (7)/8 mee aan de klasselunch en onze 7/8 is daar één van. In de klas besteden we aandacht aan gezonde voeding. De kinderen moeten zelf bord, beker en bestek meenemen. Meer informatie over deze heerlijke lunch is te vinden op: https://www.ikeethetbeter.nl/groep-8/klasselunch

MondriaanDe hele school ademt de sfeer van Mondriaan uit. Om het rood, geel en blauw kan niemand meer heen. Het wordt prachtig.
Wie kan ons nog een schildersezel lenen en een zwart schort? De kinderen van groep 7/8 hebben daar plannen mee.

Data

21 maart                Open ochtend voor nieuwe ouders
22 maart                Klasselunch groep 7/8
27 maart                Tweede schoonmaakavond
28 maart                Boomfeestdag gr. 6 en 7
29 maart                Paasviering
30 maart                Goede Vrijdag
1 en 2 april            Pasen          
4 april                     Studiedag op het Lichtschip (de leerlingen zijn vrij)
5 april                     Afsluiting project Mondriaan
9 april                     Oefenwedstrijd schoolvoetbal
11 april                    Schoolvoetbal meisjes
20 april                   Koningsspelen
28 t/m 31 mei        Avondvierdaagse