First Lego League

Vanaf september waren zeven kanjers na schooltijd bezig om de robot zo te programmeren dat die bepaalde missies konden uitvoeren.
Een hele klus, maar wel erg leerzaam. Verder moest er een presentatie worden gegeven over drinkwater.
Zaterdag 16 december was het zover. Samen in Almere werd gestreden om als winnaar van Flevoland uit de bus te komen. Het was een gezellige dag, met voor iedereen een welverdiende medaille.

Kerstmuziekgala 2017

Groep 8 begon in groep 7 met "Méér Muziek in de Klas".
Na een geweldige auditie mocht groep 7 door naar de televisieshows van "Lang Leve de Muziek".
Dat gebeurde op 19 oktober. En de winnaar, dat was onze groep 8, mocht mee optreden in de grootste schoolband van Nederland.
Donderdag 14 december waren de opnames van het Kerstmuziekgala in Ahoy. Met nog 300 kinderen werd er een geweldige show neergezet. De uitzending was op 23 december.

Voorleeskampioen 2017

Wat was het spannend zeg.
Maar liefst 15 kinderen wilden Voorleeskampioen worden. Helaas kan er maar één de winnaar zijn.
“Gruwelijk grappige griezelverhalen” was de titel van het winnende boek. Ilse van Alen las er uit voor. Zij is de winnaar en mag in maart proberen om Voorleeskampioen te worden van de Noordoostpolder. Juryleden Corina, Tanja en Bianca bedankt.

En natuurlijk felicitaties voor Ilse.

Lang leve de muziekshow

Wat een geweldig feest was het op 19 oktober in de studio.
Daar waren de opnames van Lang Leve de Muziekshow. Groep 8 heeft het best aardig gedaan.

De aanloop er naar toe was ook geweldig. Zo moesten alle containers naar Almere voor de audio-opname. En Marthijn van Ponkers maakte een geweldige videoclip met ons allen.

Super was dat. En nu maar afwachten of we door zijn en bij het Kerstmuziekgala mogen optreden.

Groep 7 en 8 - 2017-2018

Dit schooljaar bestaat groep 7 uit 12 kinderen en groep 8 uit 14 kinderen. Met zijn 27en gaan we er een prachtig jaar van maken.

Op bezoek bij Elsefly - 29-09-2017

Op 29 september zijn groep 7 en 8 naar Elsefly van Ens naar de Strandhoeve Blokzijl gefietst.
Elsefly is het actieve luchtsport evenement.
Toen groep 7/8 aankwam bij Elsefly werden ze meteen ontvangen door een begeleider. Ze werden  naar een optreden gebracht waar artiesten een toneelstukje uitvoerde.
Het ging natuurlijk ook over vliegen. Het was ook nog eens super leerzaam.
In de pauze kregen we wat te drinken en wat te eten.
Na de pauze kregen we nog een vragen rondje en gingen we verder naar het eerste onderdeel de luchtballon. Een man die veel weet over de luchtballon, vertelde allerlei dingen. Het was heel interessant. We mochten zelfs in de luchtballon zelf. Dat was natuurlijk super cool.
Daarna mochten groep 7/8 ook nog eens een groepsfoto laten maken bij de mand, die bij de luchtballon zelf hoort. En natuurlijk de piloot . Hij zette zelfs de vlammen aan van de mand. Na de groepsfoto gingen we verder naar de andere dingen die je nog kon bekijken. Groep 7/8 werd gesplitst ,omdat de groep anders te groot was. Groep 8 mocht eerst een kijkje nemen bij de deltavlieger. Dat was zeker leuk. Groep 7 ging eerst kijken bij de paramotor. Daarna ruilden we om  en kreeg groep 7 de deltavlieger te zien en groep 8 de paramotor. Toen allebei de groepen de uitleg en verhalen hadden gehoord en  vragen hadden gesteld voegde de groepen zich weer samen en gingen ze verder naar het zweefvliegtuig.
Dat was heel interessant. Ze konden ook in de zweefvliegtuig zelf kijken. Na alle verhalen en vragen gingen groep 7/8 verder naar het laatste onderdeel.
Naar de ECHTE vliegers de roofvogels. Omdat er veel paramotors in de lucht vlogen, wilden de verzorgers niet dat de vogels buiten zouden vliegen, omdat ze geen risico wilden lopen dat er iets zou gebeuren, dus hielden de verzorgers de roofvogelshow binnen.
Dat was de eerste keer voor de Oehoe. Hij deed het heel erg goed voor de eerste keer zeiden de verzorgers. De man die de vogels begeleidde en de show gaf vertelde allerlei leuke dingen over de Oehoe. Na de show van de Oehoe kwam er nog een andere vogel, de zeearend. Die was een stuk groter de oehoe. Net als bij de Oehoe vertelde de man ook veel over de zeearend. Dat was super leuk en interessant. Helaas toen de man uitverteld was en de vogels had weggebracht was de show voorbij. Daarna kon iedereen nog eventjes spelen op het klimrek. Toen ze uitgespeeld waren en hun tassen hadden gepakt kregen ze nog een kleine toespraak van een vrouw die Elsefly regelde. Na de toespraak liep groep 7/8 met z’n allen naar hun fietsen en vertrokken ze van Elsefly op de fiets. Toen gingen ze een andere weg terug, fietsen over de dijk. Langs de dijk gingen ze met z’n alle gezellig picknicken. Toen ze de lunch op hadden gingen ze nog even spelen langs de dijk. Toen meester Freerk en de begeleiders het tijd vonden om weer door te gaan stapte groep 7/8 weer op de fiets. Toen ze aankwamen in Ens gingen ze nog na praten over hoe de klas het vond bij Elsefly. Het was heel leerzaam en natuurlijk super gezellig! Zeker een geslaagd dagje!  

Ilse en Danica

Méér MuZieK iN De KLas

Geen deelname uit de provincie Flevoland bij het project "Méér MuZieK iN De KLas".

Stijn nam dat bericht mee naar school. Er werd ook nog gebeld door de organisatie of we misschien mee wilden doen. Groep 5/6 had vorig jaar immers ook meegedaan.

Groep 7 had wel zin. Brainstorm, ritmes en zo kwamen de containers er bij.
Willemengs bedacht een compositie en samen hebben de kinderen van groep 7 het ingeoefend.

Het eerste filmpje werd vlak voor de deadline opgestuurd. Perfect was het nog niet, maar het idee was goed. https://youtu.be/fm26bBMQFwU

Na het weekend kreeg groep 7 een uitnodiging om mee te doen met de auditie in Utrecht.
De puntjes op de i, samen met Lise Roetman.
Er was een flinke vooruitgang geboekt. https://youtu.be/YXrV6Wpns0I

Op 13 juni was het zover, samen met drie ouders, gingen 12 kinderen met de trein naar Utrecht en drie kinderen met meester in de auto en een kar vol containers.

In Vredenburg werd een geweldige optreden neergezet en nu maar afwachten.
De jury was erg lovend.


Zijn de kinderen door naar de volgende ronde? Na 2 juli weten ze meer.

Weidevogelexcursie

Weidevogels zoals grutto, kievit, scholekster en tureluur hebben het erg moeilijk.
Op vrijdag 12 mei hebben we een bezoek gebracht aan de Kop van de Nop. Gewapend met verrekijkers hebben we vogels gezien. Maar het was erg rustig in het veld.

Iemand die aan weidevogelbeheer doet moet ook over sloten springen met de polsstok. Bij de meeste kinderen lukte dat prima, maar .....


Schoolvoetbal

Op 12 en 19 april waren de schoolvoetbalwedstrijden.

Op 19 april heeft het elftal jongens gespeeld. Ze kwamen uit in een sterke poule, maar ze hebben zich prima geweerd. Drie wedstrijden gewonnen, één gelijk en één verloren.

Het was een geslaagde middag.

Op 12 april speelde ons meidenzevental de sterren van de hemel.

Met twee gewonnen wedstrijden, twee gelijk en twee verloren was ook dit een geslaagde, maar wel een beetje koude/natte middag.

 

 

Veteranenvlog

Hans Jasperse is op 3 april in de klas wezen vertellen over zijn uitzending naar Afghanistan en Irak.

Als veteraan heb je natuurlijk heel wat mee gemaakt. Op 24 juni is het VETERANENDAG.

In het kader van de VETERANENDAG hebben de kinderen een vlog gemaakt.

First Lego League 2016

Het was een prachtige dag, de 10de december.
Team Flevovogels was al vanaf september bezig met het bouwen en programmeren van de robot, er werd een prachtige presentatie gemaakt en iedereen was er klaar voor,

Dat de robot niet helemaal zijn best deed, was bijzaak. De presentatie ging geweldig.


Voorleeskampioen 2016

Op 24 november hebben 17 kinderen meegedaan met de Voorleeskampioen. Christha en Corina hadden er een hele klus aan om de winnaar te bepalen.
Willemengs is de winnaar. Ze las voor uit het boek "Oma Boef" van David Walliams.

 

 


Groep 7/8 - 2016/2017

Dit schooljaar wordt weer een topjaar met 14 kinderen in groep 8, 15 kinderen in groep 7 en meester Freerk.

Neem regelmatig een kijkje om te genieten van alles wat er in deze geweldige groep gebeurt.

Excursie 11Beaufort

Groep 8 heeft vorig jaar meegedaan met de tekenwedstrijd "Windkracht & water".
Op maandag 7 november werd de prijs verzilverd. Om 9.00 vertrok groep 8 met de bus naar 11Beaufort in Nagele. Daar kregen ze uitleg over "groene" energie en hebben ze mogen ervaren hoe hard je moet fietsen om energie op te wekken en hoe windkracht 6 voelt.

Daarna weer in de bus en lang de kust van het IJsselmeer de windmolens bekijken. Wat een joekels zijn dat zeg.


Bezoek HVC - Lelystad

Een boel afval hebben de kinderen van groep 7 en 8 kunnen zien. Een leerzame ochtend in Lelystad.


Pannatoernooi

Tijdens het Pieperfestival deden Sjors, Gabriëlle, Harm, Henk, Noa, Thomas, Menno en Wout mee aan het Pannatoernooi.

Het was een geweldige middag op 7 september met een tweede plek. Een topprestatie.


iKetsjer - afscheid groep 8

Op 7 juli had groep 8 afscheidsavond.

 Het slotlied - Thanks everybody

Foto's van de afscheidsmorgen: 

en van de afscheidsavond:

Windkracht en water

Een tekenwedstrijd over windkracht en water, daar waren de kinderen van groep 7 wel voor te porren. Ze hebben er veel werk van gemaakt. Nadat de kunstwerken waren ingeleverd was het wachten geblazen. De tekening van Menno, Judith, Gabriëlle, Thomas en Henk was één van de tien winnaars.
Op 18 juni mochten Judith, Gabrielle en Manuela de prijs in ontvangst nemen.
Een excursie naar 11Beaufort is de prijs. Maar dat gebeurt pas in het nieuwe schooljaar.

Schoolvoetbal 2016

Op 20 april hebben de jongens enorm hun best gedaan. Het was schitterend weer, de stemming was geweldig alleen de bal wilde niet erg vaak in het juiste doel.

 

 

 

Wat was het een geweldige middag op de 13de april. De zon deed zijn best om er een mooi geheel van te maken. En wat was er een super voetbalteam, getraind en gecoacht door Irene. Twee topkeepers, Xera en Lisa, die om de beurt hun best deden om de bal tegen te houden. Gabriëlle, Rosanne en Zoë die heel veel werk hebben verzet om de bal bij het doel van de tegenstander te krijgen en dan lukte het net niet om die bal in dat doel te krijgen. En Noa, Iona, Naomi en Nadie die steeds beter werden in elke wedstrijd. Het mocht de pret niet drukken, want ook Marith, Maryleen en Roos deden stinkend hun best. Helaas is er geen enkel doelpunt gescoord, maar het was een hele gezellige middag. En dat patatje bij Roger’s Place smaakte heerlijk. Het was dan ook welverdiend.

Boerderijbezoek

Op 31 maart zijn we naar de boerderij van de familie Kanis geweest aan de Frieseweg.
Antoon en Karin zijn de trotse eigenaren van een melkveebedrijf. Er worden ongeveer 50 koeien gemolken en zoveel kalfjes worden er per jaar ook ongeveer geboren.
We hebben het verschil kunnen proeven tussen melk uit de tank en melk uit een pak.

Voorleeskampioen - regionale voorronde


Op dinsdag 22 maart mocht Marith het opnemen tegen 5 andere kandidaten. Wie van deze zes zouden er door gaan naar de provinciale voorronde?
Marith las geweldig voor, de jury dacht daar helaas anders over.

Open dagen voortgezet onderwijs groep 8

In januari neemt groep 8 een kijkje bij vijf verschillende scholen.

Het Emelwerda College was de laatste in de rij.
Foto's: Sonja van Dijk en Wilco van Oosten

 

Op de Boni was het ook erg leuk.
Foto's: Marijke van Benthem

 

21 januari was het Zuyderzee College aan de beurt.
Foto's: Miranda van Dorsten

 

Op 19 januari gingen de kinderen naar het Vakcollege. Met dank aan Gert voor de foto's.

 

 

Op 14 januari beet Het Groenhorst de spits af.

De foto's zijn gemaakt door Petra Nijkamp.

http://www.myalbum.com/album/3vM4wsxF03xq


 

 

 

Nieuws

Op dit stuk van de website zijn foto's en nieuwtjes te vinden van groep 7 en 8.

First Lego League 2015

Wat een kanjers, Naomi, Jeroen, Marith, Daan, Rosanne, Ruben en Xera.
Weken lang hebben ze na schooltijd gewerkt aan de First Lego League.
Missies programmeren en een presentatie maken over vuilnis.
Een hele klus, maar het mondde uit in een gezellige zaterdag in Almere.
De robot was wel eens ondeugend en de kauwgom smaakte prima, maar het mocht de pret niet drukken.

Voorleeskampioen 2015

Na een spannende ochtend voorlezen kwam Marith naar voren als Voorleeskampioen van onze school.
Ze las voor uit het boek Heart 4 you van Teunie Suijker.

 

Project schoolkrant

Het resultaat mag er zijn.

Klik op de eerste pagina om deze te openen als PDF.Het was een zeer geslaagde dag. en wat een werk om een krant samen te stellen. Maar de kanjers van groep 7/8 hebben het toch maar even gedaan.

Ook op de site van de Stentor zijn veel foto's te vinden,


Onze schoolkrant heeft gewonnen. Op 16 oktober gaat onze groep naar de redactie van de Stentor en dan mogen we meehelpen met de krant van zaterdag 17 oktober. LINKJE!

In september en oktober zijn de kinderen van groep 7 en 8 druk geweest met het Project Schoolkrant. Zelf nieuws bedenken, de hoofdredactie moest de verslaggevers aansturen en er voor zorgen dat het nieuws een plekje kreeg.

Het was een geslaagd project en leuk om te doen.

Klik op de voorpagina om de hele schoolkrant te lezen.

 

Project schoolkrant

In september en oktober zijn de kinderen van groep 7 en 8 druk geweest met het Project Schoolkrant. Zelf nieuws bedenken, de hoofdredactie moest de verslaggevers aansturen en er voor zorgen dat het nieuws een plekje kreeg.

Het was een geslaagd project en leuk om te doen.

 

Onze groep

Dit jaar bestaat onze groep uit 16 kinderen in groep 7 en 11 kinderen in groep 8. Met ons achtentwintigen willen we er een geweldig mooi schooljaar van maken.

Jeroen, Kim, Marith, Naomi, Nadie, Dirjen, Ruben, Zoë, Rosanne, Daan, Xera

Thomas, Menno, Lisa, Iona, Harm, Sjors, Wout, Sanne, Gabriëlle, Henk, Stijn, Roos, Judith, Maryleen, Noa, Manuela

Crea

Elke vrijdagmiddag zijn alleen de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 op school.
Op het rooster staat dan crea. Het eerste project van dit jaar heeft te maken met propjes!
Alle kinderen zijn verdeeld in groepjes en werken aan een propjescorso-werkstuk.
Iedereen is druk bezig en de eerste propjes zijn al geplakt!

Vliegtuigjes

Hoe lang kan een papieren vliegtuigje in de lucht blijven?
Het vliegtuigje van Stijn deed het langer dan 10 seconden.

De vliegtuigjes van de andere kinderen bleven iets minder lang in de lucht.

 

Prultekening

De kinderen hadden de opdracht om een tekening met een "prul" te maken. Zo is er een notenkraker gebruikt, een sinaasappel of paperclips, luciferstokjes en veel meer. Geniet van de foto's die van de tekeningen zijn gemaakt.