Schone school, Creativiteit, Denkt aan u

Meike, Maaike, Willemengs, Judith, Ilse


 

Schone School

 

We hebben een hartstikke leuke school, maar we vinden dat het nog iets schoner kan. De klassen zijn soms op de grond vies, en de tafels niet zo goed opgeruimd. Daar willen wij aan werken.

 

PBS* helpt met veel dingen, dus wij hebben een mogelijke oplossing.  Elke schooldag, dat de tafels goed zijn opgeruimd, en de vloer geen kleine papiertjes en dat soort dingen bezit, krijgt de klas maar liefst drie doekoe muntjes! Dus we hebben nog een manier om de vijfhonderd muntjes te krijgen!

 

Creativiteit

 

We willen meer creativiteit in de school. Crea is namelijk maar een uur, en niet voor alle klassen. Wij begrijpen dat er andere dingen belangrijk zijn, maar school moet ook leuk blijven. We vinden dat we bijvoorbeeld op woensdag van twaalf uur tot half een iets creatiefs te doen is. Bijvoorbeeld tekenen, knutselen of iets om af te maken. Maar proefjes, projecten en experimenten kunnen misschien wel passen in het lesprogramma.

 

Denkt aan iedereen!

 

We willen ook aan mensen denken die niet genoeg geld hebben. Wij willen ook aandacht besteden aan goede doelen, zoals Home Sweet Home. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen op de wereld een goed leven hebben. Daarom willen wij op verschillende manieren geld inzamelen. En we denken ook aan de kinderen op school.

 

DUS STEM OP DE SCD!

 

 

* PBS = de letters staan voor positieve behavior support, oftewel schoolbrede preventieve ,positieve aandacht voor gedrag, gericht op alle leerlingen. Bij PBS geef je negatief gedrag zo weinig mogelijk aandacht, positief gedrag word gezien, gestimuleerd en beloond. De gedachte die hierachter zit: “Wat je aandacht geeft groeit!”.