Juf Gerrie - interim

Mijn naam is Gerrie den Toom en ik werk al héél lang op Het Lichtschip. En doordat ik het werken met kinderen erg leuk vind doe ik dat nog steeds elke dag met véél plezier! Ik ben in 1958 (rekenen maar! ) geboren in Heerde en opgegroeid in IJsselmuiden. Samen met mijn man Teus en mijn twee heerlijke dochters Manouk en Celien woon ik aan de Vollenhoverweg in Marknesse. In mijn vrije tijd houd ik van: lezen, winkelen, muziek maken (accordeon en piano) en leuke dingen doen met mijn gezin.

Graag tot ziens op "Het Lichtschip"!

Meester Freerk

Ik ben Freerk Postmus.
Sinds 1991 werk ik op Het Lichtschip.
Ik ben begonnen met groep 6/7, daarna wel combinatiegroepen 5/6 en 7/8 gehad en een aantal jaren ben ik werkzaam in groep 8. Dit jaar heb ik opnieuw de combi 7/8.
Heel lang geleden ben ik geboren in Slootdorp en opgegroeid in het noorden van Friesland.
Mijn ouders hadden daar een boerderij en ik ben groot geworden tussen de koeien en kalfjes. Ooit zijn er plannen geweest om ook boer te worden. Maar met diverse regelgevingen viel dat niet mee.

Margreet en ik zijn al een aantal jaren gelukkig getrouwd. We hebben twee kinderen, ze heten Lida en Wilco.
Mijn hobby is landbouwminiaturen. Tractoren zijn mijn hobby en in het klein kun je wat meer modellen hebben. Ik zit in het bestuur van de Landbouwminiaturen Club Nederland.
Verder onderhoud ik twee websites: www.agritoy.nl
en www.otmv.nl   .
Neem maar eens een kijkje.
 

Juf Margreet

Mijn naam is Margreet Langebeeke-Janse  en ik ben op het Lichtschip de IB-er. Ik ben in 1969 geboren in Nagele en opgegroeid als een echte poldermeid. De PABO heb ik in Sneek gedaan en in 1990 kreeg ik een baan op CBS De Rank in Luttelgeest.  Daar ben ik begonnen als leerkracht en heb voor meerdere groepen gestaan . De zorg rond kinderen heeft altijd al mijn belangstelling gehad en hier heb ik mij ook in ontwikkeld. Vanaf 1997 is de taak van intern begeleider in mijn pakket gekomen. Het leuke aan deze taak is, dat ik de kinderen op school volg vanaf groep 1 t/m groep 8 en samen met de leerkrachten inzet op het geven van doelgericht onderwijs . Op dit moment ben ik ook verbonden aan CBS De Rank in Luttelgeest. Ik woon aan de Luttelgeesterweg op een akkerbouwbedrijf met mijn man Gerard en onze drie kinderen Hilde, Gert en Jacco, waarvan er al 2 studeren en 1 die nog elke dag naar Emmeloord fietst. In mijn vrije tijd ben ik graag in de tuin bezig, maar ook een boek lezen, een fietstochtje maken, koffieschenken in het dorpshuis vind ik leuk om te doen.

Juf Diana

Dag, ik ben Diana de Visser en ik ben in de polder geboren en getogen. Samen met Roelf en onze zoon Luuk woon ik in Marknesse in dezelfde straat waar ik ook geboren ben. We hebben het er reuze naar ons zin en trekken er regelmatig samen op uit. In mijn vrije tijd houd ik van: volleyballen, wandelen, winkelen en lezen.

Ik werk met veel plezier op Het Lichtschip in groep 1 t/m 4. Spontaan, nieuwsgierig, onbevangen en leergierig zijn enkele dingen die mij aanspreken in het werken met de kinderen. In 2015 heb ik mijn master SEN taal/leesspecialist afgerond. Met veel passie begeleid ik leerkrachten op school en stichtingsniveau bij het vormgeven van effectief taal/leesonderwijs met als doel kinderen te laten uitgroeien tot enthousiaste en vaardige lezers. 

Mijn levensmotto is:
Groei, geniet en geef
Lach, bloei en leef
Straal met je aanwezigheid
En ben jezelf, altijd

Juf Janneke

 

Hallo, mijn naam is Janneke Wolfs. Ik ben getrouwd en ik ben moeder van drie kinderen.

Ik werk vanaf 1993 in het onderwijs. Eerst heb ik 8 jaar in Kampen gewerkt en  sinds april 2001 werk ik op ‘Het Lichtschip’ in Ens.
Ik heb een duobaan met Gerrie.

Een goede en fijne sfeer, waarbij kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn, vind ik belangrijk in de klas.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en ga ik graag een keertje winkelen.

Juf Linda

Hallo, ik ben Linda Kwakkel.
In 1982 ben ik geboren in IJsselmuiden en daar heb ik 23 jaar gewoond.
Sinds augustus 2005 woon ik in Kampen, samen met mijn vriend Robert.
Inmiddels zijn we met ons vieren thuis, Nick is geboren in 2009 en Tigo in 2011.

Vanaf augustus 2004 ben ik werkzaam op "Het Lichtschip". Ik geniet elke (werk)dag volop van kinderen; hun verhalen, spontaniteit, ontdekkingen, ontwikkelingen…  
Ik heb 5 jaar een eigen groep gehad (groep 1/2 en groep 3), maar na de geboorte van Nick ben ik part-time gaan werken. Nu heb ik al een aantal jaren samen met Danielle Winter groep 1/2.

Juf Daniëlle

Danielle Winter is mijn naam.
Ik ben geboren in 1975 in St. Jansklooster.
Vanaf 1999 ben ik werkzaam aan het Lichtschip in Ens.
Met veel plezier heb ik een paar jaar in de kleutergroepen gewerkt.
Ook ben ik leerkracht van groep 3 en 4 geweest.
Ik woon samen met Andre in Vollenhove.
We hebben 3 kinderen; Anne Fleur, Rozemarijn en Floris waar ik erg trots op ben en enorm van geniet.

Juf Janneke

Hallo, ik ben Janneke Zuidhof.
Ik werk met veel plezier op Het Lichtschip.
Toen ik vier jaar oud was, wilde ik al graag juf worden. Dat is gelukt en ik doe m'n werk met veel enthousiasme. Dit jaar geef ik les aan groep 5/6. Een leuke en gezellige groep waarin we bezig zijn met heel veel verschillende dingen. De wereldoriënterende vakken vind ik leuk om te geven. Samen met de kinderen op onderzoek naar de wereld en de natuur en terug in de tijd naar de Gouden Eeuw en andere geschiedenisonderwerpen.
Daarnaast vind ik het leuk om het digibord en de tablets in te zetten tijdens de les. Dat zorgt voor een grote betrokkenheid van de leerlingen en houdt de lessen actueel.
In mijn vrije tijd reis ik graag en houd ik van het spelen van spelletjes. Daarnaast speel ik in een orkest en sla ik wekelijks wat volleyballen over het net. Ik verveel me dus niet snel!

Juf Janna

Hallo allemaal,
Ik ben juf Janna Kamphuis, getrouwd met Peter Kamphuis. Samen hebben we vier kinderen van 10, 8, 6 en 1. Ter ontspanning lees ik graag. Daarnaast houd ik van zingen, tekenen en handletteren. De afgelopen jaren heb ik veel invalwerk gedaan op verschillende scholen binnen de SCPO. Vrijdag 8 september was ik voor het eerst in groep 5/6, dat was een prettige eerste kennismaking met de kinderen. Dit jaar zal ik iedere vrijdag lesgeven aan groep 5/6, daar heb ik enorm veel zin in! Ik kijk er naar uit om, samen met mijn oud-klasgenoot juf Janneke, voor groep 5/6 te staan.

Juf Manon

Mijn naam is Manon Koomen, 21 jaar oud en ik woon in Ens. In juni vorig jaar heb ik mijn diploma gehaald voor de opleiding Onderwijsassistent. Ik werk sinds januari 2017 bij de SCPO. Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier gewerkt op de Klimop in Nagele. Na de zomervakantie ben ik begonnen bij twee nieuwe basisscholen. Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag op Op de Wieken in Tollebeek. Op Het Lichtschip werk ik op woensdag en vrijdag in groep 3 en 4. Ik help vooral bij het zelfstandig werken, zodat de leerkracht alle aandacht kan besteden aan de instructielessen. Dit ter compensatie van de combigroep op deze dagen. Ik vind het fijn dat deze school extra formatie inzet op dagen dat het nodig is.