Juf Pietronella

Mijn naam is Pietronella van Dijk, ik ben 39 jaar, getrouwd met Sander en moeder van twee jonge dochters. Inmiddels werk ik 18 jaar in het Christelijk primair onderwijs. Na 10 jaar adjunct-directeur te zijn geweest in Lelystad was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging dichterbij huis.
Vol energie ben ik dan ook aan de slag gegaan als directeur van ‘Het Lichtschip’. Ik ben warm ontvangen door het team en ook de eerste kennismaking met ouders en leerlingen voelt goed. In mijn spaarzame vrije tijd winkel ik graag en onderneem ik graag dingen met mijn man en kinderen. Ook ben ik vaak in de tuin te vinden of op de bank met een lekker leesboek. Mijn vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. Tot ziens!

Juf Gerrie

Mijn naam is Gerrie den Toom en ik werk al héél lang op Het Lichtschip. En doordat ik het werken met kinderen erg leuk vind doe ik dat nog steeds elke dag met véél plezier! Ik ben in 1958 (rekenen maar! ) geboren in Heerde en opgegroeid in IJsselmuiden. Samen met mijn man Teus en mijn twee heerlijke dochters Manouk en Celien woon ik aan de Vollenhoverweg in Marknesse. In mijn vrije tijd houd ik van: lezen, winkelen, muziek maken (accordeon en piano) en leuke dingen doen met mijn gezin.

Graag tot ziens op "Het Lichtschip"!

Meester Freerk

Ik ben Freerk Postmus.
Sinds 1991 werk ik op Het Lichtschip.
Ik ben begonnen met groep 6/7, daarna wel combinatiegroepen 5/6 en 7/8 gehad en een aantal jaren ben ik werkzaam in groep 8. Dit jaar heb ik opnieuw de combi 7/8.
Heel lang geleden ben ik geboren in Slootdorp en opgegroeid in het noorden van Friesland.
Mijn ouders hadden daar een boerderij en ik ben groot geworden tussen de koeien en kalfjes. Ooit zijn er plannen geweest om ook boer te worden. Maar met diverse regelgevingen viel dat niet mee.

Margreet en ik zijn al een aantal jaren gelukkig getrouwd. We hebben twee kinderen, ze heten Lida en Wilco. Inmiddels zijn we pake en oma van ons eerste kleinkind.
Mijn hobby is landbouwminiaturen. Tractoren zijn mijn hobby en in het klein kun je wat meer modellen verzamelen. Ik zit in het bestuur van de Landbouwminiaturen Club Nederland.
Verder onderhoud ik twee websites: www.agritoy.nl
en www.otmv.nl   .
Neem maar eens een kijkje.
 

Juf Margreet

Mijn naam is Margreet Langebeeke-Janse  en ik ben op het Lichtschip de IB-er. Ik ben in 1969 geboren in Nagele en opgegroeid als een echte poldermeid. De PABO heb ik in Sneek gedaan en in 1990 kreeg ik een baan op CBS De Rank in Luttelgeest.  Daar ben ik begonnen als leerkracht en heb voor meerdere groepen gestaan . De zorg rond kinderen heeft altijd al mijn belangstelling gehad en hier heb ik mij ook in ontwikkeld. Vanaf 1997 is de taak van intern begeleider in mijn pakket gekomen. Het leuke aan deze taak is, dat ik de kinderen op school volg vanaf groep 1 t/m groep 8 en samen met de leerkrachten inzet op het geven van doelgericht onderwijs . Op dit moment ben ik ook verbonden aan CBS De Zeester in Marknesse. Ik woon aan de Luttelgeesterweg op een akkerbouwbedrijf met mijn man Gerard en onze drie kinderen Hilde, Gert en Jacco. In mijn vrije tijd ben ik graag in de tuin bezig, maar ook een boek lezen, een fietstochtje maken, koffieschenken in het dorpshuis vind ik leuk om te doen.

Juf Diana

Dag, ik ben Diana de Visser en ik ben in de polder geboren en getogen. Samen met Roelf en onze zoon Luuk woon ik in Marknesse in dezelfde straat waar ik ook geboren ben. We hebben het er reuze naar ons zin en trekken er regelmatig samen op uit. In mijn vrije tijd houd ik van: volleyballen, wandelen, winkelen en lezen.

Ik werk met veel plezier op Het Lichtschip in groep 1 t/m 4. Spontaan, nieuwsgierig, onbevangen en leergierig zijn enkele dingen die mij aanspreken in het werken met de kinderen. In 2015 heb ik mijn master SEN taal/leesspecialist afgerond. Met veel passie begeleid ik leerkrachten op school en stichtingsniveau bij het vormgeven van effectief taal/leesonderwijs met als doel kinderen te laten uitgroeien tot enthousiaste en vaardige lezers. 

Mijn levensmotto is:
Groei, geniet en geef
Lach, bloei en leef
Straal met je aanwezigheid
En ben jezelf, altijd

Juf Janneke

 

Hallo, mijn naam is Janneke Wolfs. Ik ben getrouwd en ik ben moeder van drie kinderen.

Ik werk vanaf 1993 in het onderwijs. Eerst heb ik 8 jaar in Kampen gewerkt en  sinds april 2001 werk ik op ‘Het Lichtschip’ in Ens.
Ik heb een duobaan met Gerrie.

Een goede en fijne sfeer, waarbij kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn, vind ik belangrijk in de klas.

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en ga ik graag een keertje winkelen.

Juf Daniëlle

Danielle Winter is mijn naam.
Ik ben geboren in 1975 in St. Jansklooster.
Vanaf 1999 ben ik werkzaam aan het Lichtschip in Ens.
Met veel plezier heb ik een paar jaar in de kleutergroepen gewerkt.
Ook ben ik leerkracht van groep 3 en 4 geweest.
Ik woon samen met Andre in Vollenhove.
We hebben 3 kinderen; Anne Fleur, Rozemarijn en Floris waar ik erg trots op ben en enorm van geniet.

Juf Janneke

Hallo, ik ben Janneke Zuidhof.
Ik werk met veel plezier op Het Lichtschip.
Toen ik vier jaar oud was, wilde ik al graag juf worden. Dat is gelukt en ik doe m'n werk met veel enthousiasme. Dit jaar geef ik les aan groep 5/6. Een leuke en gezellige groep waarin we bezig zijn met heel veel verschillende dingen. De wereldoriënterende vakken vind ik leuk om te geven. Samen met de kinderen op onderzoek naar de wereld en de natuur en terug in de tijd naar de Gouden Eeuw en andere geschiedenisonderwerpen.
Daarnaast vind ik het leuk om het digibord en de tablets in te zetten tijdens de les. Dat zorgt voor een grote betrokkenheid van de leerlingen en houdt de lessen actueel.
In mijn vrije tijd reis ik graag en houd ik van het spelen van spelletjes. Daarnaast speel ik in een orkest en houd ik van het maken van online fotoboeken. Ik verveel me dus niet snel!

Juf Marisca

Hallo, ik ben Marisca Koeman en ik ben 30 jaar oud. Ik ben getrouwd met Jeffrey en wij hebben 2 zoontjes van 3 en bijna 1 jaar. Ik ben geboren in de Wieringermeer, maar ben als kind verhuisd naar de Noordoostpolder. Wij wonen met veel plezier in Emmeloord.

In mijn vrije tijd ga ik graag winkelen en sport ik graag. Ook leuke dingen doen met het gezin staan voorop zoals reizen en dagjes uit.

Al jong wist ik dat ik met kinderen wilde werken en daar mijn passie van wilde maken. Na vele jaren gewerkt te hebben in de kinderopvang heb ik dit jaar de overstap gemaakt naar het onderwijs. 10 jaar geleden heb ik mijn diploma voor onderwijsassistent gehaald en nu eindelijk de kans gekregen om op Het Lichtschip te gaan werken. Ik sta nu met veel plezier voor groep 5/6.

Mocht u mij tegen komen binnen school, ik sta altijd open voor uw vragen en ik houd van een praatje!

Juf Denise

Mijn naam is Denise Riezebos. Ik woon in Kampen samen met mijn vriend Daan en ben 30 jaar oud. Ik heb mijn diploma 9 jaar geleden gehaald. Daarna heb ik 6 jaar lang mogen lesgeven. Vervolgens ben ik 3 jaar bij Karwei Zwolle gaan werken In totaal heb ik 11 jaar ervaring opgebouwd bij Karwei. Na 3 jaar kreeg ik de kans om weer les te mogen geven en dit zal bij de kleutergroep worden.

Ik ben heel erg gesteld op mijn familie en zal ook veel bij ze zijn. Ik ga met mijn broertjes regelmatig op pad. We gaan dan samen actieve dingen ondernemen, uit eten etc.

In vrije tijd ben ik veel met vrienden en vriendinnen. We doen dan wel eens een spel, een drankje, gaan wel eens naar de sauna. In de zomer pakken we wel eens een stranddag, in de winter gaan we altijd op wintersport en skiën we de hele week.

Ik ben gek op creatieve dingen. Ik doe aan 3d kaarten maken, vind diamond painting erg leuk om te doen. Ik zit niet op een sport, maar ik vind dansen leuk en zal dit ook veel toepassen op bewegen en muziek. Ik werk op maandag en vrijdag. Voor vragen of een gesprek staat de deur altijd open.