Waterraket

Met STaal werken we aan het thema "Ruimte". Een aantal kinderen durfde het aan om een waterraket te maken. Een fles, een kurk en een ventiel. Dan kun je heel hoog komen. De raket van Peter deed het prima, maar ook de andere raketten gingen mooi de lucht in.

Sinterklaas en het pepernotenprobleem

De bakkers hebben een probleem, er zijn nog geen pepernoten. En de Pieten hebben  een foutje in de planning gemaakt. Komt het goed?

Voorleeskampioen 2018

Na een spannende ochtend met acht deelnemers is Maud van der Slikke Voorleeskampioen geworden.

Woordenschatvlog

Woordenschatvlog gemaakt door de leerlingen van groep 7/8 van Het Lichtschip. Woorden die bij Ens passen, bij de Noordoostpolder. Samen fietsend door en om Ens laat zien hoe mooi de omgeving is.

Elf - U, NU

 Elfjes over plastic soep.

Kettingreactie


Het heeft menig zweetdruppel gekost, maar het is gelukt met de kettingreactie.

Bezoek HVC

Op donderdag 27 september hebben de kinderen van groep 7/8 een bezoek gebracht aan het Afvalscheidingsstation in Lelystad.
Indrukwekkend en onvoorstelbaar zoveel afval we samen in Nederland produceren.
Maar we zijn ook goed bezig om het afval op de juiste manier te scheiden.

 

Aankomst bij HVC
Toen we in Lelystad aankwamen gingen we eerst een gebouw binnen en kregen we een presentatie.

De presentatie ging over wat ze  als eerst doen met afval.
Eerst deden we een spel en waren er vier groepjes. We moesten op een poster de goede dingen met een groene stift omcirkelen en de foute dingen met de rode stift daarvoor kregen we punten.

Rondleiding
We splitsten op in twee groepen, de ene groep kreeg eerst een rondleiding en de andere groep gingen eerst spelletjes doen.

Bij de rondleiding gingen we op terrein en zagen we hoe goed alles gescheiden was.

En we zagen een fabriek waar stoom uit kwam en mensen die spullen kwamen brengen. We zagen ook mensen die aan het werk waren.

Aan het einde gingen we de quiz doen en dat was super leuk, de winnaars kregen een auto die op zonne-energie en iedereen kreeg een mini vuilnisbak.
Het was een leuke ochtend.

Martijn en Estelle